• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 125321
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Nox NightTimeExpress investeert in sleutelloze Proof of Delivery-oplossing van Zetes voor nachtbezorging

Nox NightTimeExpress investeert in sleutelloze Proof of Delivery-oplossing van Zetes voor nachtbezorging

Logistiek dienstverlener Nox NightTimeExpress beschikt in Europa over een uitgebreid netwerk voor nachtelijke expresbezorging. Urgente bezorging van reserveonderdelen aan klanten in uiteenlopende sectoren is al meer dan 50 jaar de kernactiviteit van de onderneming. Pakketten worden ’s middags of ’s avonds opgehaald en voor het begin van de volgende werkdag afgeleverd.
In Duitsland en de Benelux maakt de onderneming al jarenlang gebruik van ZetesChronos, de oplossing voor electronic Proof of Delivery (ePOD) van Zetes. Het logistiekbedrijf heeft besloten de samenwerking met Zetes verder uit te breiden. Door ZetesChronos met de juiste technologie te combineren, is nachtbezorging zonder sleutel mogelijk. Samen met de magazijnoplossing ZetesMedea, dat moet instaan voor de uitvoering van de logistieke processen bij de depots, worden deze oplossingen geïmplementeerd in Duitsland, Oostenrijk, België en Nederland.
 
De combinatie van ZetesChronos met ZetesMedea biedt een schaalbare, gestandaardiseerde oplossing voor het pan-Europese netwerk van Nox NightTimeExpress. Het systeem moet garant staan voor duurzaamheid, tijdkritische bezorging, traceerbaarheid en elektronisch leveringsbewijs (ePOD). Bovendien maakt ZetesChronos het tijdrovende, kostbare en foutgevoelige beheer van fysieke sleutels overbodig.
 
Met behulp van een beveiligd mobiel apparaat kunnen de chauffeurs van Nox NightTimeExpress reserveonderdelen achterlaten in de auto’s van servicemonteurs, zonder dat ze daarvoor een autosleutel nodig hebben. Vervolgens genereert het ZetesChronos-systeem automatisch een ePOD-melding en wordt de auto weer afgesloten. De chauffeur kan het pakket ook afleveren in een gebouw, waarbij een barcodescan of een foto als elektronisch leveringsbewijs dient. Bij bezorging over langere afstanden kan de oplossing van Zetes ook registreren dat een pakket op een overslagpunt wordt overgenomen door een andere chauffeur. Om te beginnen worden er 2.500 mobiele apparaten geleverd aan Nox NightTimeExpress; dat wordt later opgeschaald tot 5.000 toestellen. 
 
Tegelijkertijd zorgt ZetesMedea voor betere zichtbaarheid en operationele controle bij de depots van Nox NightTimeExpress met administratie van de goederenontvangst, de verzending en de voorraadtelling. De bestelwagens en pakketten van de logistiek dienstverlener worden onderweg met behulp van navigatiesoftware en geofencing begeleid en gevolgd voor pakketcontrole en betrouwbare inschatting van de aankomsttijd. 

Foto: Zetes
X