• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 125321
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Datalogic lanceert compacte slimme camera met de kracht van een videosysteem

Datalogic lanceert compacte slimme camera met de kracht van een videosysteem

Datalogic, gespecialiseerd in automatische gegevensregistratie en fabrieksautomatisering, presenteert met de P2X-serie een nieuwe slimme camera die zich leent zich voor veeleisende toepassingen. Zo maken de kleine afmetingen en het grote gezichtsveld de camera geschikt voor het aansturen van robots. Verder is het ingebouwde belichtingssysteem afgestemd op gebruik op productielijnen voor materialen met alle denkbare vormen, afmetingen en kleuren.
 
De P2X, met zijn resolutie van 2MP en keuze uit verschillende kleuren verlichting, is een veelzijdige oplossing voor productietoepassingen op het gebied van motorvoertuigen, elektronica, de voedselindustrie en de medische en farmaceutische industrie. De camera moet dienen als een controlerende autoriteit die ervoor zorgt dat de componenten correct gepositioneerd en gemonteerd zijn voor de volgende stap in het productieproces.
 
Gebruikers kunnen voortaan één enkele camera door verschillende inspectiepunten laten bewegen via een robot en de geavanceerde plug-and-play integratie. Het toestel heeft ook volledige OCR-capaciteit, die het bijkomende voordeel geeft dat het etiketten kan lezen en kan voldoen aan elk soort track & trace- of serialisatievereisten.
 
Opvallend is ook dat de P2X kleine afwijkingen van de oorspronkelijke instelling kan detecteren. Hij is uitgerust met een ingebouwde versnellingsmeter die de oriëntatie van de camera voortdurend monitort en bijhoudt. Zodra de oriëntatie is ingesteld, worden de gegevens in het geheugen opgeslagen en wordt er bij elke afwijking een alarmsignaal gegeven. Dat moet garanderen dat er geen fouten ontstaan als gevolg van een afwijkende positie van de camera. Statische toepassingen kunnen steeds opnieuw worden uitgevoerd zonder risico op positioneringsfouten als gevolg van herhaalde handelingen.

Het wijde gezichtsveld van de ingebouwde CMOS-sensor, de verbeterde functies van de IMPACT-software en de patroonsortering en -vinding moeten de P2X geschikt maken voor de hoogste productiesnelheden.
Tot slot bevatten de verlichtende leds TIR-lenzen om de maximale hoeveelheid licht op het gezichtsveld te schijnen. Schitteringen en ongewenste reflecties kunnen makkelijk met optische filters worden verwijderd.
X