• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 127139
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
DFDS en Volvo Trucks werken samen aan elektrische transporten

DFDS en Volvo Trucks werken samen aan elektrische transporten

Transport- en logistiekbedrijf DFDS en Volvo Trucks bundelen hun krachten om elektrisch rijden met zware transporten mogelijk te maken. Als eerste stap zet DFDS een volledig elektrische truck in om onderdelen te leveren aan de Volvo Trucks-fabriek in de buurt van Göteborg. Het initiatief is een belangrijke stap in het streven van de Volvo Group naar een fossielvrije supply chain.
 
Volvo Trucks kondigde recent de start aan van de verkoop van drie nieuwe, volledig elektrische trucks voor zwaardere inzet. Een daarvan is de Volvo FM Electric, die DFDS als een van de eersten zal gebruiken in het commerciële transport. Vanaf de zomer zal de truck voorraden leveren aan de truckfabriek van Volvo in het Zweedse Göteborg. In eerste instantie gaat de truck een totale afstand van 120 kilometer per dag afleggen.
Als fabrikant van trucks en andere voertuigen is Volvo Group ook zelf een belangrijke transportinkoper. Het doel van de groep is een ​​fossielvrije supply chain op te bouwen.
 
Om zijn investering toekomstbestendig te maken, besloot DFDS in zijn thuisdepot in Göteborg het krachtigste laadstation op de markt te bouwen, met een capaciteit van 350 kW. “We staan ​​aan het begin van onze e-mobiliteitsreis en begrijpen dat laadcapaciteit belangrijk is. De leerervaring met Volvo zal waardevol zijn bij het opschalen, waardoor we de accucapaciteit van de wagen kunnen evalueren op basis van routes en individuele opdrachten”, klinkt het.
 
De productie van de nieuwe Volvo FH, FM en FMX Electric voor Europa start in de tweede helft van 2022. Het betreft een aanvulling op de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric voor stadsvervoer die sinds 2019 in serieproductie zijn. In Noord-Amerika startte de verkoop van de Volvo VNR Electric in december 2020.
 
Foto: Volvo Trucks
X