• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 127139
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Transuniverse Forwarding heeft met Europa Road een nieuwe partner in Engeland

Transuniverse Forwarding heeft met Europa Road een nieuwe partner in Engeland

Transuniverse Forwarding uit Wondelgem (Gent) heeft een samenwerkingsakkoord in de groepage gesloten met de Britse groep Europa Worldwide. Concreet betekent dit dat de divisie ‘Europa Road’ van Europa Worldwide sinds 1 juni 2021 exclusief agent in Engeland van de Belgische groepagespecialist is en omgekeerd.
 
Het partnership zal voorzien in een gestructureerd rondrittenmodel in begeleid verkeer (met chauffeurs) met meerdere vertrekken per dag en zal de afhandeling van de douaneformaliteiten in het VK en België aanbieden. Dat moet Europa Road en Transuniverse in staat stellen een snelle en betrouwbare logistieke dienst te leveren tussen België en het VK.
 
“Het VK is al vele jaren een van de kernmarkten van Transuniverse. Veel klanten worden rechtstreeks bediend, maar voor kleinere en middelgrote zendingen werken we samen met enkele regionale partners in Schotland, het noorden van Engeland en de Midlands”, vertelt Frank Adins, voorzitter van de raad van bestuur van Transuniverse. “In het zuiden van het land en Groot-Londen werkten we tot nu toe samen met een aantal lokale partners die instonden voor de distributie in hun regio. De Brexit veranderde de situatie fundamenteel: lokale spelers met bescheiden depots en beperkte mogelijkheden op het vlak van opslag onder douane kunnen de inklaring en andere douanetaken moeilijk of zelfs niet aan. Snel werd duidelijk dat we in Engeland moesten samenwerken met een grotere partner met een uitgebreid netwerk en solide douanediensten. Die hebben we gevonden in Europa Road.”
 
Europa Road is de divisie Europees wegtransport van de onafhankelijke logistieke dienstverlener Europa Worldwide Group. Ze beschikt over een netwerk van 13 vestigingen in het VK die aangesloten zijn op de centrale hub in Dartford. Dat platform staat dagelijks rechtstreeks in verbinding met 30 hubs op het Europese vasteland. Europa Road vervoert meer dan 45.000 zendingen per maand.
 
In het verleden had Europa Road een eigen kantoor in België, net als in andere delen van Europa. In de jaren ’90 nam het bedrijf de strategische beslissing om samen te werken met 'best in class' lokale partners. Sindsdien werkt Europa in de Benelux met verschillende partners, waarbij Transuniverse vanaf nu de exclusieve partner in België is.
X