• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 127139
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Montea investeert 29 miljoen euro in Nederland

Montea investeert 29 miljoen euro in Nederland

Montea, gespecialiseerd in logistiek vastgoed, investeert 29 miljoen euro in twee duurzame projecten in Nederland. Het betreft de sanering van een brownfield in Etten-Leur en de sale & lease back van een logistiek pand in Ridderkerk.
 
In Etten-Leur ontwikkelt Montea een nieuw distributiecentrum van ongeveer 26.500m² voor Bas Service Oriented Logistics (foto). In 2019 ondertekende Montea de koopovereenkomst voor een brownfield van 37.520m² op Bedrijventerrein Vosdonk. Intussen werd die site volledig gesaneerd en is de omgevingsvergunning onherroepelijk en start Montea met de realisatie een nieuw en duurzaam DC.
Aanpalend aan de nieuwbouw ontwikkelde Montea in 2018 al een distributiecentrum van zo’n 20.000m² voor Bas Service Oriented Logistics, waardoor het bedrijf nu in totaal ca 45.000m² huurt op een aaneengesloten terrein van ca. 80.000m².
 
In Ridderkerk heeft Montea van VDH Forwarding & Warehousing B.V. een distributiecentrum van ongeveer 6.750m² gekocht. VDH regelt vervoer van A naar B, maar ook de reis van A tot Z: van de expeditie tot de levering op de eindbestemming. Verdere stappen zullen worden ondernomen om de site duurzaam te moderniseren door de installatie van laadpalen, ledverlichting en zonnepanelen. Na de werkzaamheden moet het pand weer volledig aan de huidige duurzaamheidsnormen voldoen.
De huurovereenkomst met VDH Forwarding & Warehousing B.V. heeft een looptijd van 10 jaar, met een eerste opzegmogelijkheid na 7 jaar.
 
Foto: MONTEA – Site Bas Service Oriented Logistics – 2021
X