• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 127971
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Siemens-fabriek automatiseert magazijn voor kleine onderdelen met Dematic

Siemens-fabriek automatiseert magazijn voor kleine onderdelen met Dematic

Dematic heeft een magazijn voor kleine onderdelen geautomatiseerd voor de Siemens System Engineering Plant (WKC) in het Duitse Chemnitz. Die fabriek produceert voorschakelapparatuur en op maat gemaakte elektronische componenten voor de wereldmarkt. De fabriek heeft voor één jaar meer dan 1.270.000 onderdelen voor de productie van haar toepassingen in de pijplijn.

De compacte piece picking oplossing van Dematic zorgt ervoor dat de magazijnruimte beter wordt gebruikt en automatiseert het verzamelen en de materiaalstroom voor de productie. De oplossing omvat een AutoStore-systeem met meer dan 45.000 bakken voor het opslaan van onderdelen. Naast tijd- en kostenbesparing moet de oplossing zorgen voor meer capaciteit, een hogere opslagdichtheid en een lager foutenpercentage bij het assembleren van componenten.

Dematic werd bij Siemens geïntroduceerd door mede-KION Group-lid, Still. Voor het magazijn leverde Still een stellingsysteem voor ongeveer 12.000 locaties en 2100m² platformruimte als onderdeel van het totale logistieke concept. Dematic werkte samen met Siemens WKC om de piece picking oplossing te ontwikkelen.

Het AutoStore-systeem heeft meer dan 45.000 bakken met verschillende compartimenten zodat er per bak meerdere unieke typen onderdelen kunnen worden opgeslagen. Bestellingen worden verzameld door 34 mobiele robots die bovenop het systeem rijden en naar beneden reiken in de structuur om toegang te krijgen tot bakken met de gevraagde onderdelen. De robots transporteren de bakken vervolgens naar een van de vijf pickstations waar de onderdelen worden gebundeld voor verdere verwerking in de productie. De gebundelde onderdelen worden via conveyortechnologie naar de productieruimte getransporteerd.  

Om het AutoStore-systeem van onderdelen te voorzien, worden pakketten rechtstreeks van de bestelwagens op transportbanden gelost en via liften naar de werkstations in de goederenontvangstruimte getransporteerd waar ze in AutoStore-bakken worden geplaatst. Transportbanden vervoeren vervolgens de bakken naar transferpoorten waar ze in het AutoStore-systeem worden opgeslagen. De conveyortechnologie automatiseert de complete materiaalstroom van goederen.

Siemens integreerde het nieuwe magazijnsysteem in zijn IT-structuur met behulp van ASIS (AutoStore Integration Service), een interne softwareoplossing die werd ontwikkeld en ondersteund door Siemens Bad Neustadt. Het is een aanvulling op SAP en stuurt de processen tussen de AutoStore, conveyortechnologie en medewerkers aan.

Foto: Dematic/Gerd Knehr
X