• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 127971
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
De Lidl groep en Heylen Warehouses bouwen samen duurzaam distributiecentrum

De Lidl groep en Heylen Warehouses bouwen samen duurzaam distributiecentrum

Heylen Warehouses en de Lidl groep bouwen samen aan het meest duurzame distributiecentrum van de supermarktketen in België. De nieuwe logistieke vestiging komt vlak bij de E313 op de oude Henradsite in Herentals, die sinds 2016 eigendom is van Molenwater Groep en Heylen Group. Het DC is het zesde Belgische distributiecentrum voor de smart discounter. Het is de eerste keer dat beide partijen een samenwerking aangaan.
 
Het nieuwe DC zal worden gebouwd volgens de BREEAM Outstanding normen, waarbij het doel is een minimale milieu-impact te garanderen door energie-efficiënte installaties, minimaal waterverbruik, doorgedreven afvalmanagement en minimalisatie van de geluidsimpact, lichtverontreiniging en het ecologische effect op de omgeving. Zo werken alle koelinstallaties op natuurlijke koelmiddelen die geen uitstoot veroorzaken. Bovendien worden de logistieke hal en de kantoorruimtes volledig verwarmd dankzij de warmterecuperatie uit die koelinstallaties. Op het dak komen ongeveer 15.000m² aan zonnepanelen die onder meer ook de laadinfrastructuur voor elektrische wagens en fietsen zullen voeden.
Verder wordt aandacht besteed aan een gezonde en comfortabele werkomgeving door gebruik te maken van daglichttoetreding, aangepaste verlichting, ventilatie, klimaatregeling en akoestiek.
 
De komst van de logistieke site zal zo’n 230 nieuwe jobs creëren, waarvan een 200-tal in logistieke functies en een 30-tal jobs bij ondersteunende diensten zoals HR, verkoop en IT.

Foto: Lidl
X