• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 127971
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Sappi investeert in transparante, klantgerichte supply chain met Shippeo

Sappi investeert in transparante, klantgerichte supply chain met Shippeo

Sappi Europe produceert gecoat grafisch papier en verpakkings- en speciaal papier. Het bedrijf heeft 5.600 mensen in dienst en produceert in tien fabrieken jaarlijks 3,7 miljoen ton papier en 1,12 miljoen ton papierpulp. Sappi Europe maakt deel uit van het in Zuid-Afrika gevestigde Sappi Limited, een van de grote, wereldwijde leveranciers van pulp, papier, verpakkingen en duurzame houtvezelproducten en -oplossingen.
De onderneming is een samenwerking gestart met Shippeo, aanbieder van oplossingen voor realtime transport visibility. Door de samenwerking wordt realtime visibility geïntegreerd in het interne transport en in klantleveringen over het hele continent.
 
De oplossing van Shippeo biedt voorspellende visibility voor het transport in de supply chain. Dat moet de klantervaring verbeteren via enerzijds een betrouwbare aanwijzing wanneer een bestelling bij de klant zal aankomen en anderzijds een snellere reactie op bezorgingsvragen over goederen die onderweg zijn. Door proactief de live leveringsstatus met klanten te delen, zijn zij vroegtijdig geïnformeerd bij eventuele vertragingen.
 
Naast het faciliteren van een betere klantervaring, moet de verbeterde transparantie in het supply chain-netwerk Sappi in staat stellen de efficiëntie te verhogen. Het bedrijf kan de prestaties van vervoerders in real time meten en beheren, en profiteren van snellere en efficiëntere informatie-uitwisseling en communicatie tussen klantenservice, logistieke- en vervoerdersteams. Inzichten die uit de resulterende gegevens worden gehaald, zullen bovendien worden aangewend om de operationele processen continu verder te verbeteren.
X