• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 127971
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Interroll breidt Modular Pallet Conveyor Platform (MPP) uit met MultiControl

Interroll breidt Modular Pallet Conveyor Platform (MPP) uit met MultiControl

MultiControl, de besturingsoplossing voor containertransport van Interroll, kan voortaan ook worden gebruikt voor geautomatiseerd pallettransport.
In combinatie met het Modular Pallet Conveyor Platform (MPP) verenigt en vereenvoudigt deze oplossing de besturing van 400 volt en 48 volt /24 volt aandrijvingen. Afhankelijk van de eisen van de klant kunnen systeemintegratoren er een breed scala aan geautomatiseerde toepassingen mee implementeren, gaande van autonome plug-and-play pallet conveyors zonder PLC tot complexe toepassingen in de Industrie 4.0-omgeving.
 
Het MPP vormt de technologische basis voor aangedreven pallet conveyors die worden gekenmerkt door een flexibel, modulair ontwerp. Afhankelijk van het ontwerp van conveyor en de keuze van transportmodules kunnen pallets met een gewicht tot 1200 kg worden vervoerd met een maximale snelheid van 0,5 meter per seconde. In combinatie met autonoom werkende ‘storage and retrieval’ machines, overslagwagens en het Pallet Flow-opslagsysteem kunnen daardoor dynamische en compacte palletmagazijnen worden ingericht met een verwerkingssnelheid van 100 pallets/uur per storage and retrieval machine of overslagwagen. Het temperatuurbereik gaat van -28 tot +40 graden Celsius, zodat de MPP ook in diepvriesruimtes kan worden gebruikt.
 
De nieuwe MultiControl voor pallettransport is ook verkrijgbaar met een bijpassende en voorgeconfigureerde schakelkast, wat de planning en installatie nog moet vereenvoudigen. De oplossing wordt gelijktijdig wereldwijd gelanceerd en is direct leverbaar.
X