• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 128575
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Stow richt Stow Robotics op en neemt Raiser Robotics over

Stow richt Stow Robotics op en neemt Raiser Robotics over

Stow Group, wereldwijd aanbieder van industriële opslagoplossingen, kondigt de oprichting aan van Stow Robotics, een nieuwe unit die zich toelegt op magazijnautomatisering.
 
Stow Robotics hergroepeert alle bestaande oplossingen voor magazijnautomatisering voor zowel pallets als bakken, zoals de Stow Atlas 2D palletshuttles die in 2020 zijn gelanceerd, en de daaraan verbonden diensten en teams. Ook de oplossingen en software voor magazijnautomatisering die momenteel in ontwikkeling zijn, zullen deel uitmaken van de nieuwe unit. De Stow Robotics-eenheid wordt geleid door Detlef Ganz, chief technology officer van de Stow Group.
 

Daarnaast verwerft Stow Group ook een meerderheidsbelang in Raiser Robotics, dat eveneens onderdeel gaat uitmaken van de nieuwe unit. Raiser Robotics is een Duitse start-up die oplossingen ontwikkelt voor magazijnautomatisering, zoals de ‘e.scala’, een driedimensionaal modulair ASRS-systeem voor bakken en dozen dat in het vierde kwartaal van 2021 wordt gelanceerd. Raiser Robotics zal worden geleid door Rainer Buchmann en zijn team en wordt omgedoopt tot Stow Robotics GmbH.
 
De oprichting van de nieuwe unit en de overname van Raiser Robotics wordt ondersteund door The Blackstone Group, de hoofdaandeelhouder van Stow Group.
Foto: Stow Group
X