• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 128575
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Manuport Logistics neemt het Turkse Mira Transport over

Manuport Logistics neemt het Turkse Mira Transport over

Manuport Logistics (MPL) heeft de acquisitie aangekondigd van Mira Transport Services. Mira is een expediteur met kantoren in Turkije (Istanbul (hoofdkantoor), Gemlik, Mersin en Izmir) en de VS (New York). Het bedrijf, dat in 2000 door de Roxcel Group werd opgericht, heeft meer dan 100 medewerkers en beschikt over een eigen magazijn van 15.000m² in Istanbul.
 
Manuport Logistics beheert al zo’n 10.000 TEU – import en export gecombineerd – aan volumes gekoppeld aan Turkije. Met Mira wil het bedrijf zijn strategische verticals zoals vloeren, vloeistoffen, chemicals en voeding verder ontwikkelen.
De overname van Mira past naar eigen zeggen in de strategie van MPL om zijn wereldwijde netwerk uit te breiden teneinde internationale klanten beter te bedienen en wereldwijde operators een flexibel alternatief te bieden.
 
De integratie en verdere uitbouw van Manuport Logistics Turkije zal een gezamenlijke inspanning zijn van het lokale team en het hoofdkantoor in Antwerpen. Het lokale management blijft een minderheidsaandeelhouder.
 
X