• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 131132
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
H.Essers neemt het Spaanse Coral Transports & Stocks over

H.Essers neemt het Spaanse Coral Transports & Stocks over

Logistiek dienstverlener H.Essers, vandaag actief in 19 landen met 85 vestigingen, verwerft de activiteiten van Coral Transports & Logistics. Dat Spaanse familiebedrijf heeft ruim 25 jaar ervaring in het behandelen, stockeren en vervoeren van chemische goederen en gevarengoed en is Seveso-gecertificeerd. Aangezien H.Essers zijn chemiesegment in Zuid-Europa wil uitbreiden, noemt de logistiek dienstverlener de overname een logische stap in de realisatie van zijn strategische ambities.
 
Coral Transports & Stocks werd in 1995 opgericht door de familie Comas. Het bedrijf beschikt over drie vestigingen in Barcelona, een in Madrid en een in Gran Canaria, goed voor meer dan 55.000m² aan warehouses. Naast nationaal en internationaal wegtransport, mede door de samenwerking met Iberteam, biedt Coral ook overzeese oplossingen via zee- en luchtvaart.
 
Zowel de medewerkers als het management van Coral Transports & Stocks blijven aan en worden deel van de H.Essers-familie. Spanje is volgens H.Essers  een van de speerpunten in de internationale expansie van de logistiek dienstverlener. “De chemie is er sterk vertegenwoordigd en er is veel potentieel om onze oplossingen voor chemielogistiek verder uit te bouwen”, klinkt het.
 
Door de overname verwerft H.Essers bijkomende middelen en magazijnruimte en krijgt het toegang tot een nieuw internationaal netwerk, zodat het de transporten van en naar Spanje en de rest van Europa kan optimaliseren. Zo zal H.Essers via een treinverbinding het Spaanse transportnetwerk van Coral aansluiten op het Belgische. Ook de overseas-oplossingen noemt de logistiek dienstverlener een troef; klanten krijgen een bredere one-stop-shop-service met Europese en regionale distributiecentra en synchromodale, geïntegreerde oplossingen aangeboden.

Foto: H.Essers/Coral
X