• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 131833
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Bühler - Franz Haas Waffelmaschinen digitaliseert magazijnprocessen met ZetesMedea

Bühler - Franz Haas Waffelmaschinen digitaliseert magazijnprocessen met ZetesMedea

Bühler - Franz Haas Waffelmaschinen GmbH is gespecialiseerd in machines voor de productie van zoetwaren en gebak, in het bijzonder wafelproducten. Het bedrijf koos ervoor de magazijnprocessen in zijn hoofdvestiging in Leobendorf – bij Wenen – te digitaliseren met ZetesMedea. De oplossing van Zetes voor warehouse execution werd er in nog geen acht weken tijd geïmplementeerd.
 
Bühler heeft ZetesMedea gekoppeld aan het ERP-systeem van SAP om order- en voorraadgegevens te kunnen uitwisselen. In combinatie met het Warehouse Execution System ZetesMedea is ook de opslagtechnologie geoptimaliseerd om de routes tussen de goederen, het kantoor en de printers zo kort mogelijk te maken.
 
Vaste computers en printers zijn vervangen door 17 mobiele werkstations, uitgerust met labelprinters en draagbare Zebra-terminals. Zetes leverde de hardware in volledig geconfigureerde staat af.
De ZetesMedea-app, die op de handheld terminals draait, geeft duidelijke instructies om de magazijnmedewerkers te helpen de verschillende processen foutloos uit te voeren. Dankzij de intuïtieve gebruikersbegeleiding van ZetesMedea hoeven de operators nauwelijks te worden getraind in het gebruik van de app. Elke medewerker kan voortaan direct voor een ander invallen, wat de planning en inroostering efficiënter maakt.
 
Bühler neemt dagelijks gemiddeld 450 artikelen in ontvangst met ZetesMedea.
Het WES verzorgt ook een belangrijke functie voor voorraadverplaatsingen. Deze zijn vaak noodzakelijk om de magazijnruimte te consolideren. Volgens een berekening van Krimmer heeft ZetesMedea de productiviteit bij voorraadtransfers met 80% verhoogd. De algemene productiviteit is dankzij de nieuwe werkwijze met ten minste 20% toegenomen.
 
ZetesMedea biedt bij Bühler ook ondersteuning voor het interne vervoer en de orderpicking van onderdelen die nodig zijn voor de productie. De door SAP gegenereerde pickingorders worden op de handheld terminals weergegeven met de juiste opslaglocaties en hoeveelheden, zodat ze stap voor stap door de orderpickers kunnen worden afgehandeld.
 
Foto: Zetes – Bühler - Franz Haas Waffelmaschinen GmbH
 

Value Chain uw informatiekanaal

Seminars, Events & community bijeenkomsten

X