• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 131899
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Swissterminal transformeert Ottmarsheim tot spoorweghub voor de Elzas met nieuwe verbinding naar Antwerpse haven

Swissterminal transformeert Ottmarsheim tot spoorweghub voor de Elzas met nieuwe verbinding naar Antwerpse haven

De Zwitserse logistiek dienstverlener Swissterminal AG breidt zijn Schweizerzug-spoorwegportfolio uit met een nieuwe verbinding tussen Antwerpen en Ottmarsheim, gelegen aan de Rijn. De nieuwe service start vanaf 1 januari 2022 met drie rechtstreekse retourtransporten per week, elk met de snelste nachtverbinding tussen de zeehaven en de Elzas.
 
Met de nieuwe service kan 540 TEU per week via het spoor worden vervoerd. Door die spoorcapaciteit toe te voegen, wil Swissterminal niet alleen een efficiënt en economisch alternatief bieden voor meer vervuilende vervoerswijzen, maar verwacht het bovendien verlichting te bieden voor de congestie van de toeleveringsketen in de regio en meer veerkracht in zijn netwerk op te bouwen.
 
De afhandeling vindt elke maandag, woensdag en vrijdag plaats in Ottmarsheim. In Antwerpen zijn de afhandelingsdagen dinsdag, donderdag en zaterdag. Klanten die van de nieuwe service gebruik maken, kunnen volgens de logistiek dienstverlener profiteren van gunstige afhaal- en leveringstijden, naast een reeks aanvullende containerdiensten van Swissterminal, zoals onderhoud/reparatie en reeferdiensten.
 
Met deze toevoeging aan zijn spoorwegnetwerk brengt Swissterminal naar eigen zeggen nieuwe kansen naar het drielandenpunt van Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. “Met duurzame verbindingen naar een van de belangrijkste Europese havens komen we niet alleen tegemoet aan de vraag van de markt, we zetten ook een stap in de richting van ons doel om Ottmarsheim om te vormen tot een spoorweghub voor de hele tri-border regio”, klinkt het.
 
Na het verkrijgen van de concessie voor de exploitatie van de Franse havens van Mulhouse in Ottmarsheim, Ile Napoleon en Huningue-Village-Neuf op 1 juli 2021, kondigde Swissterminal zijn plannen aan om de transportverbindingen naar belangrijke locaties in Europa te verbeteren voor de expeditiesector in de Elzas, Zuid-Duitsland en Zwitserland. De introductie van dit nieuwe spoorproduct is de eerste in een reeks ontwikkelingen die de komende maanden en jaren gepland staan.
 
Foto: Swissterminal AG
X