• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 132315
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Trafuco onder de vleugels van Altrea Logistics

Trafuco onder de vleugels van Altrea Logistics

Marc Van den Broeck en Down2Earth hebben hun aandelen in Trafuco overgedragen aan de Limburgse groep Altrea Logistics. Het tanktransportbedrijf uit Schelle zal als een onafhankelijke eenheid zijn eigen koers blijven varen. Synergieën met de andere onderdelen van de groep moeten de weg effenen naar verdere groei.
 
Transport- en logistiekbedrijf Altrea Logistics ontsproot in 2021 uit Alders Transport uit Pelt. De aandeelhouders – Roel Smets en de Limburgse Reconversiemaatschappij – zetten in op diversificatie en op organische en externe groei. Naast Alders Transport en Transport Depaire (beide gespecialiseerd in internationaal staalvervoer intermodaal en over de weg) bestaat de groep nu uit Alders Bulk Logistics (gespecialiseerd in het vervoer van droge bulk, die onlangs de kipperactiviteiten van H.Essers overnam), Haesaerts Intermodal (Intermodaal vervoer per tankcontainer van chemische vloeistoffen op lange afstand) en Vandenbroeck (ADR-stukgoed en distributie voor de chemiesector)
 
Trafuco is de nieuwste aanwinst. Het bedrijf is gespecialiseerd in transport van vloeistoffen per tankwagen, distributie van verpakte ADR-producten (gevaarlijke goederen) en bunkering van smeerolie. Daarvoor beschikt de groep over 185 trekkers, 230 tankwagens, 70 huifwagens, 75 containerchassis, 60 ADR-tankcontainers en vier lichters (voor de levering van smeerolie aan zeeschepen).
Het bedrijf kende de afgelopen jaren een gezonde groei, mede door de inbreng van de Belgische private equity speler Down2Earth in 2015. Door bij een grotere groep aan te sluiten, wil Trafuco zich verzekeren van de continuïteit en de groeimogelijkheden bestendigen.
 
Voor Altrea Logistics is de complementariteit van de activiteiten een belangrijke troef. “Door Trafuco in de groep op te nemen, breiden we het dienstenaanbod van onze bulkafdeling uit. Zo kunnen we bijvoorbeeld de klanten van Haesaerts naast intermodaal transport over lange afstanden nu ook wegvervoer op korte en middellange afstanden aanbieden. Ook verwachten we met de andere bedrijven binnen de Altrea-groep synergieën te kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld in het segment van de ADR-afvaltransporten en ADR-distributie voor de chemie”, klinkt het.
 
Trafuco behoudt in de nieuwe configuratie zijn merknaam en identiteit. Het bedrijf – waar het voltallige management aan de leiding blijft – zal als een volwaardige entiteit onafhankelijk werken. Het blijft op dezelfde locatie. Ook de bunkeringactiviteit gaat onveranderd door.
Foto: Pixabay - Geralt
 
X