• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 132315
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Montea vult portefeuille aan met meer dan 300.000m² aan gebouwen.

Montea vult portefeuille aan met meer dan 300.000m² aan gebouwen.

Montea zet het nieuwe jaar in met een aantal nieuwe samenwerkingsakkoorden en overnames in België en Nederland, goed voor een totale investering van ongeveer 120 miljoen euro. In lijn met zijn groeiplan Track’24 wil de vastgoedontwikkelaar de komende drie jaar de grootste groei in de geschiedenis van het bedrijf realiseren.
 
In België gaat Montea een nieuwe structurele samenwerking aan met de bouwgroep Cordeel en diens vastgoeddivisie C-Living. Montea is ingestapt in lopende ontwikkelingsdossiers van de Groep Cordeel in Tongeren, Vilvoorde en Zele. Samen met Montea zullen zij de verschillende terreinen met een totale terreinoppervlakte van 42ha een nieuwe toekomst geven.
Op de grond in Tongeren werd in 2021 door Groep Cordeel al een eerste gebouw van 20.000m² ontwikkeld en verhuurd aan XPO Logistics. Een tweede fase van 20.000m² is momenteel in aanbouw. De resterende gronden in Tongeren hebben een extra ontwikkelingspotentieel van ongeveer 160.000m². Op de gronden in Zele en Vilvoorde zal naar verwachting respectievelijk 18.000m² en 12.000m² kunnen worden ontwikkeld. Montea en Groep Cordeel verwachten in de loop van 2022 met de ontwikkeling van die bijkomende gronden te kunnen starten.

Nog in België sluit Montea een akkoord met Expologic over de overname van een gebouw aan de Ottergemsesteenweg in Gent. Het gaat om een grond van 1,5ha waarop een gebouw van ongeveer 10.000m² staat, dat momenteel wordt verhuurd aan Publiganda.

Ook in Nederland groeit Montea verder en bereikte het een akkoord met Urban Industrial voor de overname van twee gebouwen in ’s Hertogenbosch en Zwolle, beide momenteel verhuurd aan PostNL. In Zwolle gaat het om een terrein van 6ha met een footprint van ongeveer 29.000m². De eigendom in ’s Hertogenbosch is een terrein van 5ha met een footprint van ongeveer 24.000m².
 
En nog in Nederland bereikten Montea en een particuliere belegger een akkoord over de aankoop van het door Barsan Groep gehuurde logistieke pand in Tilburg. Het gebouw heeft een oppervlakte van 6.000m² op een terrein van 2ha. Net als op de terreinen in ’s Hertogenbosch en Zwolle kan Montea ook in Tilburg nog uitbreiden.
Foto: Montea – Tongeren – Artist impression
 
X