• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 137336
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Cebeo zet fietskoeriers van Urbike in voor leveringen in Brussel

Cebeo zet fietskoeriers van Urbike in voor leveringen in Brussel

Om klanten in de Brusselse binnenstad op een ecologische manier te kunnen beleveren, doet elektrodistributeur Cebeo voortaan een beroep op fietskoeriers. De distributeur ging daarvoor een partnership aan met Urbike, een coöperatieve vennootschap die leveringsdiensten voor bedrijven aanbiedt.
 
Cebeo zette samen met Urbike gedurende enkele maanden een pilootproject, waarbij de fietskoeriers op de voet konden worden gevolgd. “Leveren en materiaal retourneren verliepen correct, tijdig en vlot. Daarnaast hebben we gekeken of ons afzetvolume voldoende groot was. Met zo’n 35 leveringen per dag werd al snel duidelijk dat hier toekomst in zit”, meent Cebeo’s transport manager Wim Pyra.
 
Urbike heeft ook al projecten lopen met Bpost, Delhaize en MultiPharma. “Onze missie bestaat erin logistieke activiteiten te verduurzamen en tegelijk kwaliteitsbanen te creëren”, vertelt Philippe Lovens, CEO van Urbike. “De cargofiets is naar onze mening essentieel om de mobiliteitsproblematiek in een grootstad aan te pakken. Uit de testperiode met Cebeo bleek alvast dat de cargobike ook voor hen een ideale oplossing was. Bovendien garanderen ze voldoende leveringen om een fietskoerier continu op de baan te houden.”
 
Na de testperiode gaat de elektrodistributeur deze maand officieel van start met leveringen met de cargobike, die in een nieuw Cebeo-jasje werd gestopt. Bovendien gaat het bedrijf na of het ook in andere steden fietskoeriers kan inzetten.

Foto: Cebeo / Urbike
X