• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 137336
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Interroll presenteert plug-and-play conveyorplatform voor geautomatiseerde productieomgevingen

Interroll presenteert plug-and-play conveyorplatform voor geautomatiseerde productieomgevingen

Interroll, aanbieder van material handling oplossingen, breidt zijn gamma uit met het nieuwe Light Conveyor Platform (LCP). Het betreft een platformgebaseerde material flow oplossing die de productiviteit van productieprocessen moet verhogen. Het LCP is ontworpen als een plug-and-play modulair systeem, waarmee systeemintegratoren en plant engineers eenvoudig schaalbare conveyorsecties kunnen implementeren om snel te voldoen aan klantspecifieke automatiseringsvereisten. 

Belt conveyors op basis van LCP kunnen eenvoudig worden samengesteld uit in de fabriek voorgemonteerde en voorgedefinieerde modules en kunnen via een autonome machinebesturing snel en veilig in bedrijf worden gesteld, al dan niet zonder extra programmeerbare logische besturing (plc). Afhankelijk van de eisen van de klant en de toepassing is echter ook een aansluiting op een externe plc met gebruikersspecifieke programmering mogelijk. 

Het Light Conveyor Platform is ontworpen voor het transport van kleinere goederen, maar ook van dozen of polybags tot 50kg. De conveyors, die ook hellingen of dalingen aankunnen, worden aangedreven door compacte en energiezuinige trommelmotoren met een rendement van meer dan 85 procent, wat het energieverbruik en de energiekosten laag moet houden. Het volledig modulaire systeem kan eenvoudig op de pc-monitor worden gepland en samengesteld met behulp van de Layouter-tool van Interroll.

Bij de ontwikkeling van het nieuwe platform werd ook veel belang gehecht aan een maximale veiligheid op de werkplek en een aangename werkomgeving. Het platform beschikt over een geïntegreerde noodstop, voldoet aan alle relevante veiligheidsvoorschriften en heeft een stil geluidsniveau tijdens de werking.

Het LCP wordt geproduceerd in de Interroll-vestiging in Hvidovre, Denemarken, en is per direct verkrijgbaar in Europa en binnenkort ook in Azië en Noord- en Zuid-Amerika.

Foto: Interroll
X