• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 137422
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Yusen Logistics breidt healthcare netwerk uit met smart pharma hub in Gembloux

Yusen Logistics breidt healthcare netwerk uit met smart pharma hub in Gembloux

Met de opening van nieuwe warehouses in Roosendaal, Antwerpen en Herentals voegde Yusen Logistics Benelux de afgelopen jaren ruim 40.000m² aan zijn ‘smart pharma’ operaties toe. Nu investeert Yusen Logistics opnieuw in een geautomatiseerd ‘pharma & healthcare’ logistiek centrum, dit keer in het Waalse Gembloux. Met de bouw van de nieuwe site versterkt de logistiek dienstverlener verder de positie van de Benelux als strategische locatie voor healthcare logistiek. De opening van het pharma & healthcare GDP gecertificeerde logistiek centrum in voorzien tegen het einde van Q1 2024.
Het 18m hoge warehouse zal uit twee afzonderlijke gebouwen bestaan. Een gebouw van 1.500m² wordt ingericht voor de opslag van gevaarlijke goederen, het andere gebouw zal ongeveer 39.000m² opslagruimte hebben met variabele temperaturen. Het gebouw zal worden uitgerust met een reeks geautomatiseerde oplossingen zoals AMR’s (autonomous mobile robots) en AGV’s (automated guided vehicles) als ondersteunende technologieën bij de orderverwerking.
 
Om te voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen, wordt de nieuwbouw o.a. voorzien van zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen. Ook zal het gebouw BREEAM-gecertificeerd en FM Global-compliant zijn.
MG Real Estate is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de site en zal deze verhuren aan Yusen Logistics.
 
Farmaceuticabedrijf GSK heeft de ambitie zijn Belgische magazijnactiviteiten voor inkomend materiaal en vaccins in dit nieuwe logistieke centrum (GSK Logistics Hub) te consolideren en centraliseren. De resterende ruimte op de vestiging in Gembloux zal toegankelijk zijn voor andere healthcare klanten.

Foto: MG Real Estate - Artist impression Gembloux
X