• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 138444
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Contargo breidt containerterminal in de haven van Voerde-Emmelsum uit

Contargo breidt containerterminal in de haven van Voerde-Emmelsum uit

Logistiek dienstverlener Contargo gaat zijn containerterminal in de haven van Voerde-Emmelsum met 11.000m² uitbreiden. Er wordt zo’n 15 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van onze terminal en de overslagcapaciteit. Zo zal onder meer een tweede overslagkraan in gebruik worden genomen. De kade wordt met 130 meter verlengd.  De uitbreiding moet in 2025 voltooid zijn.
 
De containerterminal in de haven van Voerde-Emmelsum wordt sinds 2017 geëxploiteerd door Contargo. Door de uitbreiding kan de logistiek dienstverlener zijn serviceportfolio aan de Nederrijn en in het noordelijke Ruhrgebied verder uitbouwen. Ook speelt Contargo hiermee in op de sterke ontwikkeling van het havengebied door DeltaPort. Door de vestiging van nieuwe, grote bedrijven In het ca. 300.000m² grote havengebied zullen de overslagvolumes in de haven van Voerde-Emmelsum en de Rijn-Lippe-haven van Wesel verder toenemen. De contracten hiervoor zijn al ondertekend. De logistiek in de haven van Voerde-Emmelsum en de Rijn-Lippe-haven van Wesel zal hierdoor een boost krijgen.
 
In de toekomst zal Contargo op de terminal twee binnenschepen en een volledige trein parallel aan elkaar kunnen behandelen. Dat is ideaal voor zogenaamde hubtransporten. Daarnaast komen er ook 800 extra plaatsen om containers neer te zetten. Verder gaat Contargo elektrische vrachtwagens inzetten.
X