• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 139063
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Webfleet brengt nieuwe modulaire oplossingen voor digitalisering in de transportsector

Webfleet brengt nieuwe modulaire oplossingen voor digitalisering in de transportsector

Webfleet, aanbieder van telematica voor vrachtwagens, kondigt een reeks nieuwe modulaire oplossingen aan die transportbedrijven moeten helpen bij het nemen van geïnformeerde, datagedreven beslissingen om brandstofkosten te besparen, de productiviteit te verbeteren en veiliger te zijn op de weg.
 
Webfleet breidt zijn PRO-reeks van driversterminals uit met de introductie van een nieuwe compacte PRO driver terminal. De toepassing is, net als een handcomputer, ontworpen om chauffeurs bij hun taken te ondersteunen. En net als een smartphone is die gebouwd voor gemak en toegankelijkheid. De PRO driver terminal is een complete end-to-end oplossing voor orderbeheer die onmiddellijk klaar is voor gebruik. De oplossing zal in het vierde kwartaal van 2022 in heel Europa beschikbaar zijn. 
 
Ook de OptiDrive-maatwerkoplossing voor vrachtwagens moet chauffeurs helpen zich aan te passen aan een verantwoordelijke rijstijl. De oplossing biedt waardevolle inzichten voor zowel de wagenparkbeheerder als de chauffeur. De toepassing levert directe feedback aan chauffeurs voor, tijdens en na hun rit. Verantwoord rijden helpt beheerders om de veiligheid van de bestuurder te verbeteren en het brandstofverbruik, het onderhoud en de verzekeringspremies te verlagen, waardoor de totale kosten van voertuigbezit dalen.
 
Ook nieuw is Cold chain, dat in het voorjaar van 2023 wordt geïntroduceerd. Het betreft een oplossing voor temperatuurregeling binnen Webfleet, die operators ondersteunt bij de bescherming van temperatuurgevoelige producten. Met realtime inzicht in de temperatuurstatus en rapporten over kritieke temperatuurschommelingen kunnen operators voldoen aan de verwachtingen van de eindklant met betrekking tot proof-of-delivery, evenals aan de wettelijke normen. Ladingen met een hoge waarde worden extra beschermd met realtime meldingen bij overschrijding van max/min-drempels. Operators krijgen snel inzicht in de ernst en oorzaak van problemen en kunnen actie ondernemen om afgekeurde ladingen te voorkomen. 
 
Webfleet breidt ook zijn reeks modulaire opties voor wagenparkbeheerders uit. Dat moet flexibiliteit bieden aan wagenparkeigenaren die enkel behoefte hebben aan afzonderlijke functies, zoals videotelematica, tachograafbeheer of bandenspanningscontrole, maar geen volledige telematicaoplossing nodig hebben. Die modules kunnen ook als stand-alone oplossing worden gebruikt en ze kunnen worden gecombineerd voor een op maat gemaakt pakket, zodat ze aansluiten bij de individuele bedrijfsbehoeften.

Foto: Webfleet
X