• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 140170
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Ikea België voert logistieke automatisering op met drones

Ikea België voert logistieke automatisering op met drones

Sinds enkele maanden voert Ikea België, in samenwerking met het Zwitserse bedrijf Verity, een pilootproject uit met autonome drones in het zelfbedieningsmagazijn van de vestiging in Gent. De voorgeprogrammeerde drones helpen de medewerkers van Ikea Gent bij de uitvoering van tijdrovende en vaak fysiek belastende taken zoals de controle van voorraden, de tracering van opgevraagde producten en de opmaak van inventarissen.
Ikea Gent is de eerste Belgische winkel – en de tweede wereldwijd – waar deze technologie wordt toegepast; andere vestigingen zullen na evaluatie van het pilootproject volgen. De innovatie kadert binnen een ruimere ambitie van Ikea België richting meer digitalisering en automatisering waardoor de winkels nog meer als logistieke hubs kunnen worden ingezet. Zo voert Ikea Hasselt momenteel een logistiek pilootproject uit met AGV’s (Automated Guided Vehicles) en bieden de Belgische winkels digitale innovaties aan voor een betere klantervaring zoals elektronische prijskaartjes, mobiele zelfscan met ‘Scan & Go’ en digitale schermen voor zelfbediening. 
 
Intussen laten zich alvast enkele voordelen van het drone-project optekenen. Zo kan dankzij de automatisering het dagelijkse werk van de Ikea-medewerkers op een meer ergonomische, efficiëntere en veiligere manier verlopen. Ook de verhoogde voorraadaccuraatheid belooft volgens Ikea een positieve invloed te hebben op de klanttevredenheid en de omzetcijfers. 
 
Een uitgebreider artikel over het drone-project bij Ikea Gent kunt u eerstdaags online bij Value Chain lezen.

Foto: Gregory De Leeuw

Value Chain uw informatiekanaal

Seminars, Events & community bijeenkomsten

X