• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 141417
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Newwen introduceert meermalige, traceerbare verpakkingsoplossing

Newwen introduceert meermalige, traceerbare verpakkingsoplossing

Het Nederlandse bedrijf Newwen, onderdeel van de Van Vliet Containers groep en leverancier van logistieke ladingdragers, stadslogistiek, fulfilmentmiddelen en meermalige verpakkingsoplossingen, lanceert een nieuwe oplossing op het gebied van meermalige, traceerbare verpakking. De nieuwe verpakkingsoplossing is speciaal ontworpen voor bedrijven in de transitie naar een 100% circulaire en volledig energieneutrale logistiek en biedt volgens Newwen een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele eenmalige (wegwerp)verpakkingen.
 
De nieuwe verpakkingsoplossing is gemaakt van het sterke en veilige polypropyleen waardoor het meermalig bruikbaar is. Daarnaast is het volledig plat of vouwbaar te maken, wat scheelt in opslag- en transportkosten, CO2 en tijd. Alle Newwen-verpakkingen zijn voorzien van een gekoppeld RFID-, QR-, barcodelabel voor het traceren van bewegingen en locaties. Dat moet de interne en externe processen inzichtelijker en efficiënter maken. Volgens de leverancier zijn de verpakkingen volledig circulair en behouden ze een restwaarde.  
 
Inmiddels lopen meerdere tests in de ‘horti’ en AGF-sector. Newwen is ervan overtuigd dat bedrijven de voordelen van de nieuwe verpakkingen snel zullen ervaren, zodat het de nieuwe verpakkingen aan zijn netwerk kan aanbieden.
Foto: Newwen
X