• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 141417
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
DPD levert pakjes duurzaam met cargofiets van eSupplier

DPD levert pakjes duurzaam met cargofiets van eSupplier

DPD is gestart met de CO2-neutrale levering van pakjes door gebruik te maken van de cargofiets van eSupplier, de aanbieder van elektrische transportmiddelen uit Wingene. Met die stap optimaliseert de koerierdienst de aanpak van de ‘last mile’, het laatste deel van het leveringsproces. In eerste instantie zullen we de fiets zien rondrijden in West-Vlaanderen, in de nabije toekomst zal dat in heel België het geval zijn. 
 
DPD kiest voor een langdurige samenwerking met eSupplier om per stad de leveringsmogelijkheden te bestuderen, samen met zijn onderaannemers. Op die manier kan de CO2-uitstoot worden verminderd en kunnen nog meer verkeersopstoppingen worden voorkomen.
 
ESupplier geeft toe dat met de fiets leveren niet nieuw is, maar toch blijft het voor veel pakketdiensten een moeilijke oefening. Daarom begeleidt de onderneming grote en kleine bedrijven om samen de stap naar meer duurzaamheid te zetten, want “de stap van een vervuilende bestelwagen naar een cargofiets is minder groot dan je  denkt”, klinkt het.
 
DPD koos voor de cargofiets van eSupplier vanwege de combinatie van veiligheid, een groot volume en persoonlijke opvolging. Iedere toepassing van de cargofiets, in combinatie met de locatie vraagt een volledig nieuwe oefening. Samen met DPD bekeek eSupplier dan ook de verschillende mogelijkheden door middel van demonstraties, studies en vooral feedback van de fietsers. Zij zorgen voor de nodige informatie om de geschikte oplossing te vinden tussen de verschillende duurzame vervoersmogelijkheden.
 
Een extra troef van eSupplier is dat het BatteryFix.be heeft, een afdeling die gespecialiseerd is in het reviseren van fietsbatterijen. Zo wil eSupplier de klanten beter bedienen met een netwerk van ongeveer 130 fietsenwinkels.
Foto: eSupplier / DPD
X