• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 141958
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Poolse online supermarkt Frisco.pl gaat opnieuw in zee met TGW

Poolse online supermarkt Frisco.pl gaat opnieuw in zee met TGW

Tegen eind 2023 zal TGW Logistics Group, leverancier van material handling oplossingen, klaar zijn met de bouw van een sterk geautomatiseerd fulfilmentcentrum voor de Poolse online supermarktketen Frisco.pl in Warschau. Daarmee wil de online supermarktketen voorbereid zijn op de geplande groei in de komende jaren. Dit project is het tweede op rij dat de twee bedrijven samen uitvoeren.
 
Frisco.pl is een belangrijke e-grocery-speler in Polen en belevert ruim 120.000 klanten in de regio’s Warschau, Krakau, Poznań, Wrocław Bydgoszcz, Tricity met kruidenierswaren en non-food artikelen. Naast een breed assortiment biedt Frisco.pl zijn klanten een levertijd van slechts één uur. Bestelde producten worden zeven dagen per week bij klanten thuis of op kantoor geleverd.
 
Frisco en TGW werken al enkele jaren nauw samen. De intralogistieke partners implementeerden samen al een fulfilmentcentrum dat sinds 2019 in Warschau actief is. Met het tweede geautomatiseerde warehouse, dat ook in de Poolse hoofdstad gevestigd zal zijn, wil Frisco.pl zijn activiteiten in Warschau verdubbelen.
 
Een shuttlemagazijn met 48.000 opslaglocaties vormt het hart van het nieuwe systeem. Het shuttlemagazijn zal directe toegang geven tot elk artikel en zo voor de kortst mogelijke cyclustijden zorgen. De plannen omvatten vier gangen voor de omgevingstemperatuurzone en nog eens twee voor gekoelde producten. Klantenorders zullen efficiënt worden samengesteld op ergonomische PickCenter One-werkstations.

Foto: TGW Logistics Group GmbH
X