• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 147309
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Jungheinrich creëert grootste zonnecarport in Hamburg

Jungheinrich creëert grootste zonnecarport in Hamburg

Jungheinrich, leverancier van intralogistiekoplossingen, heeft het parkeerterrein voor medewerkers van het hoofdkantoor in Hamburg overdekt met een 1100m² grote fotovoltaïsche installatie. Met 630 fotovoltaïsche modules en een piekvermogen van ongeveer 200 kilowattpiek is de zonneparking naar verluidt de grootste in zijn soort in Hamburg.
De groene stroom die er wordt opgewekt, vloeit rechtstreeks naar de laadstations die eronder zijn geïnstalleerd en naar de stroomvoorziening van het hoofdkantoor van Jungheinrich, waar ook al zonnepanelen aanwezig zijn. In de toekomst zullen de medewerkers van Jungheinrich hun elektrische privévoertuigen tijdens de werkuren kunnen opladen bij 48 van de in totaal 52 laadstations onder de zonnecarports. Vier andere laadstationszijn vrij toegankelijk en maken dus deel uit van de openbare oplaadinfrastructuur voor elektrische mobiliteit in Hamburg.
 
De jaarlijkse opbrengst van het fotovoltaïsche dak van het parkeerterrein is voldoende om de batterijen van gemiddeld 4.000 elektrische auto’s per jaar volledig op te laden. Jungheinrich investeert in totaal 1,7 miljoen euro in de nieuwe installatie. De onderneming heeft daarvoor geen overheidsfinanciering ontvangen.
Foto: Jungheinrich
X