Supply Chain Innovations » Programma

Het programma van Supply Chain Innovations 2021 wordt binnenkort online gezet. Kom geregeld opnieuw een kijkje nemen om de laatste info en sprekers te raadplegen.


Het programma hieronder is nog het programma van 'Virtual Supply Chain Innovations '20'

09.00u Start van Virtual Supply Chain Innovations 2020

Vanaf dit moment kunt u naar het programmaoverzicht wandelen en uw uiteenzetting aanklikken.
Teneinde het overzicht te bewaren hebben we de klassieke structuur met keynotes en inhoudelijke streams aangehouden.

Opening Keynote

Supply Chain in a data-centric world
Didier Ongena, Managing Director – Microsoft Belgium and Luxembourg
 
What happens when 50 billion devices are connected to the internet in 2030, and 2 billion first line workers finally participate in the digital revolution? Didier Ongena walks us through a world where digital technologies will augment our human ingenuity and will help organizations re-invent productivity.
lees meerterug

Stream 1 – Innovative Digital Transformation

Stream 1A – Innovative Digital Transformation

Stream 1A – Innovative Digital Transformation

Process Mining: hoe haal ik zo veel mogelijk uit mijn proces?
Jari Peeperkorn  – KU Leuven


Process Mining is een onderzoeksgebied dat zich bezig houdt met de analyse van business processen op basis van event logs. Na ruim twee decenia aan onderzoek heeft Process Mining ondertussen zijn intrede gemaakt bij veel bedrijven. Toepassingen zijn bijvoorbeeld het ontdekken van processen aan de hand van as-is event data, het continu monitoren van processen of auditing. In deze presentatie zal Jari Peeperkorn ons uitleggen wat Process Mining juist inhoud en de mogelijkheden voor verschillende bedrijven bespreken aan de hand van voorbeelden. Tot slot licht hij een tipje van de sluier op over wat nu nog wordt onderzocht maar de komende jaren zeker in praktijk zal worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan de integratie van Machine Learning en Process Mining.
 
lees meerterug
Stream 1B – Innovative Digital Transformation

Stream 1B – Innovative Digital Transformation

Why is everybody speaking about DDMRP?
François Grisay, Manager – PwC  & Docent  Supply Chain – ICHEC Brussels Management School

 
 • Common supply chain challenges, with a ‘classical’ MRP?
 • What is Demand Driven MRP (and what is it not)?
 • What companies have already adopted this approach?
 • Key benefits & characteristics;What kind of system does it require?
 
 
lees meerterug
Stream 1C – Innovative Digital Transformation

Stream 1C – Innovative Digital Transformation

Is Supply Chain Resilience Utopia ?

Patrick Smets, SC Innovation Strategist, ORACLE Benelux

De huidige crisis heeft er alleszins voor gezorgd dat Supply Chain Resilience meer dan ooit in de belangstelling staat. Supply Chain resilience is een niet nieuw begrip. Ondanks de geboekte vooruitgang stellen we vast dat de laatste 20 jaar Supply Chain Resilience door meerdere auteurs, academici,… op verschillende manieren werd gedefinieerd, en er tot vandaag gebrek is aan uniformiteit en duidelijkheid.  Naast hoe we Supply Chain Resilience zouden kunnen herdefiniëren, of wat de huidige belemmeringen zijn die wendbaarheid in de weg staan, is het niet verkeerd om stil te staan over hoe een klein virus het gebrek aan digitalisatie zichtbaarder dan ooit heeft gemaakt. 
Moeten we dan niet het moment aangrijpen om een fundament te maken voor de toekomst ? En wat kan Dubai ons leren in dit verhaal, en waarom hebben de “kiwi’s” de 35ste America's Cup in Bermuda gewonnen tegen titeluitdager Oracle Team USA ? 
lees meerterug
Stream 1D - Innovative Digital Transformation

Stream 1D - Innovative Digital Transformation

Welkom in de nieuwe wereld van WMS
Pieter Van den Broecke - managing director Benelux en Duitsland - Manhattan Associates

Het is versionless, met continu toegang tot nieuwe mogelijkheden. Het is 'born-in-the-cloud', dus hebt u meer ruimte nodig dan wordt het automatisch aangepast. Het is voorzien van intelligentie om te leren en zich aan te passen. Het is ontworpen om te kunnen worden uitgebreid om snel en eenvoudig de kracht van uw innovatie te combineren met die van ons. Waar u ook werkt, het werkt.
Welkom in de nieuwe Manhattan Active® Warehouse Management-wereld.

Pieter is managing director bij Manhattan Associates sinds 2008. Voor Manhattan Associates had Pieter diverse functies bij i2 Technologies, een supply chain management software supplier, nu BlueYonder.
Met een achtergrond in supply chain, logistiek en retail begrijpt hij als geen ander de uitdagingen waar bedrijven zich voor gesteld zien. Zeker in deze onzekere tijd waar niet alleen een veranderend omnichannellandschap de nodige uitdagingen biedt. Om succesvol te zijn is het essentieel om snel genoeg te reageren, flexibel te zijn en waar nodig altijd te kunnen opschalen. De juiste technologie kan precies het verschil tussen succes en falen betekenen.
 
lees meerterug

Stream 2 - Innovative Warehouse Management

Stream 2A - Innovative Warehouse Management

Stream 2A - Innovative Warehouse Management

Case Omoda
Optimalisering van logistieke flow in omnichannelmagazijn

Jan Baan, COO Omoda

Omoda is een schoenenretailer die zowel levert aan eigen winkels als rechtstreeks online. Om hun magazijnoperaties te optimaliseren en aan de gewijzigde vraagpatronen te kunnen beantwoorden hebben ze een en ander in vraag gesteld en geautomatiseerd.
Dit gebeurde inverschillende fasen.
Fase 1
Er werd een nieuw inbound
 • De nieuwe voorraad wordt verdeeld over het centraal magazijn en de verschillende vestigingen;
 • Dozen wordt automatisch naar controle station gebracht;
 • Na controle gaan ze via rollenbanen naar het magazijn, een van de vestigingen of naar een klant (bestelling via webshop);
 • Retourproces werd geoptimaliseerd;
Er werd ook een nieuw outbound proces opgezet
 • Gepickte orders gaan via de rollenbanen naar de inpaktafels, consolidatie afdeling of vestiging;
 • Verpakte orders voor consumenten gaan van de inpaktafels naar een sorter die dozen sorteert op basis van transporteur en land;
Fase 2
Inpakzone wordt geoptimaliseerd.
 • Dozenopzetter en dozensluiter worden geïntegreerd met print & apply;
 • Kosten voor inplakmateriaal met daalden met 25%;
Fase 3
Inbound wordt extra geoptimaliseerd
 • Nieuwe dozen wordt automatisch gescand en gelabeld met een Omoda referentie sticker. Alle info (maat, kleur, merk…) staat rechtstreeks op het label gelezen.
lees meerterug
Stream 2B - Innovative Warehouse Management

Stream 2B - Innovative Warehouse Management

In House positionering biedt mogelijkheden voor magazijnen
Jan De Kimpe - zaakvoerder Logisiol Pro, partner ART4L, bestuurslid PICS Belgium en docent KU Leuven

Social distancing, mensen uit mekaar houden en alarmeren als ze te dicht bij mekaar komen is perfect mogelijk met de huidige staat van technologie voor positionering. Voor magazijnen zijn hiervoor verschillende technieken voorhanden, elk met voor- en nadelen.
Echter, deze positionering kan niet enkel gebruikt worden voor afstandmeting tussen resources, maar ook voor het visualiseren van waar het werk gebeurt op elk moment, en zelf voor het routeren en optimaliseren van de bewegingen in een magazijn, rekening houden met verschillende constraints.
Jan De Kimpe (Logisol Pro, ART4L, PICS en KULeuven) gaat een overzicht geven van technieken en toekomstige oplossingen, maar ook potentieel voor “het magazijn”.
 
lees meerterug
 Stream 2C - Innovative Warehouse Management

Stream 2C - Innovative Warehouse Management

Efficiënt orderverzamelen. Welke technologie wanneer gebruiken?
Peter De Henau - Managing Director Savoye Benelux

Efficiënt orderverzamelen is een uitdaging in het warehouse waarmee elke logistieke manager wordt geconfronteerd.  Tijdens de uiteenzetting krijgen we een overzicht van waar welke technieken te gebruiken. Dit zowel voor de eerder manuele 'man naar de goederen' oplossingen als de gemechaniseerde 'goederen naar de man' systemen. Een en ander wordt gevisualiseerd en onderbouwd met handige diagrammen die we kunnen hanteren bij de keuze van ons toekomstig systeem. Peter De Henau staat stil bij de meest gangbare systemen die op vandaag worden aangeboden bij Savoye maar ook bij de andere systeemintegratoren. 
 
lees meerterug
 Stream 2D - Innovative Warehouse Management

Stream 2D - Innovative Warehouse Management

Flexibele en schaalbare robotica oplossingen voor de logistiek van verse voeding
Cases Heemskerk Fresh & Easy


We vertrekken vanuit de logistieke problematiek waarmee producenten en retailers van verse voeding worden geconfronteerd. ABB ontwikkelde hiervoor een gerobotiseerde oplossing. Hoe deze oplossing juist werkt en waarom ze specifiek voor deze sectoren zo interessant is wordt u tijdens deze uiteenzetting duidelijk gemaakt. De voorgestelde oplossing werd geïmplementeerd bij Heemskerk Fresh & Easy (NL). De uiteenzetting in ppt en de filmbeelden van de case werden aangeleverd door Chris Vleeshouwers en Wim Vermeir, managers bij ABB. Een en ander werd bewerkt, ingelezen en gemonteerd door Value Chain zodat deze interessante case past in de opzet van Virtual Supply Chain Innovations 2020.

 
lees meerterug
Stream 2E - Innovative Warehouse Management

Stream 2E - Innovative Warehouse Management

Case Nabuurs: Optimization through combination
Tjebbe Nabuurs – Managing Director bij logistiek dienstverlener Nabuurs

De case Nabuurs belicht de selectie van een Warehouse Management System (WMS). Finaal werd gekozen voor Reflex WMS. Tijdens zijn uiteenzetting krijgen we een duidelijk beeld over het schaalbare pakket en hoe het wordt ingezet in een dynamische multi-site omgeving. Tevens geeft Nabuurs aan hoe zij nieuwe technologie, zoals de Eyesee drone, omarmen en gaan inzetten in het magazijn.
Deze presentatie werd als gevolg van de Coronamaatregelen niet opgenomen in de studio's. We krijgen het verhaal dus als klassiek webinar.
 
lees meerterug

Stream 3 – E-commerce, Workflow & Transport

 Stream 3A – E-commerce, Workflow & Transport

Stream 3A – E-commerce, Workflow & Transport

Get it right the First Time! –– Ontdek hoe u uw prestaties van de first mile tot en met de last mile een boost kan geven.

Bart Vleeschouwers en Steve Corens, Zetes

Doordat de retail e-commerce jaar in jaar uit met dubbele cijfers groeit, staan retailers en logistieke dienstverleners onder enorme druk. Consumenten stellen steeds hogere eisen aan snelle bezorging en gebruiksgemak, terwijl ze steeds minder begrip hebben voor vertragingen en verkeerde leveringen.
 
Tel hierbij op de recente ontwikkelingen in thuisbezorgen, en de noodzaak voor een best-in-class Proof of Delivery oplossing om onbetwist uit te blinken in de last mile delivery, staat als een paal boven water.
 
In deze sessie nemen Steve Corens en Bart Vleeschouwers u mee in de wereld van Proof of Delivery en slimme warehouse processen. Ontdek hoe u door het gebruik van slimme technologie warehouse processen efficiënt kan laten verlopen en hoe u uw last mile processen kan  optimaliseren om transport visibiliteit te creëren en proactief te communiceren naar uw klanten .
lees meerterug
Stream 3B – E-commerce, Workflow & Transport

Stream 3B – E-commerce, Workflow & Transport

CASE Patrans
Optimale workflow van field medewerkers

Patrick de Wilde, IT-Manager - Patrans

Patrans is een transportbedrijf met als toevoegende waarde dat zij vooral complexe plaatsingen doen inclusief installatie. Bijvoorbeeld betaalautomaten, fitnessapparatuur en verkoopautomaten. Bij Patrans maken de mensen het verschil. Zij zijn naast chauffeurs vooral technische en oplossingsgerichte denkers en doeners.
Bij de keuze voor een software-oplossing voor onze chauffeurs waren gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en het zelf kunnen beheren voor Patrans heel belangrijk. De keuze is gevallen op de Logistics.ONE software van Aventeon. Men kan nu voor elke klant een aparte workflow inrichten: plaatsing, retourname, interne verplaatsing en serviceverlening (onderhoud/herstelling).


 
 
lees meerterug
Stream 3C – E-commerce, Workflow & Transport

Stream 3C – E-commerce, Workflow & Transport

CASE Nu Skin
Een tevreden klant eindigt met een goede final mile

Peter de Bock, Transport Management – Nu Skin


De ‘final mile’ is alom bekend als een uitdagend stukje logistiek dat vooral aan de vervoerder wordt overgelaten. Toch is dit het gebied waar klanttevredenheid op kan slagen of falen. Elk type bedrijf heeft op dat vlak zijn eigen problemen. Nu Skin is als direct sales organisatie in transformatie van een B2B- naar een B2C-omgeving. Vertragingen in aflevering, gemiste afleverpogingen en retouren zjin daarom beter te voorkomen dan te genezen. In deze presentatie wordt ingegaan op de stappen die Nu Skin neemt, om als retailer zelf het heft in eigen handen te nemen, leidend naar financieel succes en klanttevredenheid.
lees meerterug
Stream 3D – E-commerce, Workflow & Transport

Stream 3D – E-commerce, Workflow & Transport

Logistieke platformen en hun impact op logistieke contracten
Prof. Wouter Verheyen, onderzoeksprofessor UAntwerpen

De deel- en platformeconomie, de automatische voertuigen, allemaal innovatieve evoluties die juridische risico’s met zich meebrengen. Bij conflicten en ongevallen kunnen de financiële implicaties enorm zijn. Veel verladers en platformen beseffen niet dat ze zich op glad ijs begeven als het op aansprakelijkheid aankomt. Tijdens zijn uiteenzetting wijst professor Verheyen de valkuilen aan.
 
lees meerterug

Afsluitende Keynote

Naar nieuwe business modellen in de digitale transitie
Prof. dr. ir. Paul Grefen – Eindhoven University of Technology
 
Het is een gemiste kans als de inzet van nieuwe informatietechnologie niet veel verder komt dan het verbeteren van bestaande samenwerkingsvormen in supply chains. Op die manier blijven structuren ongewijzigd en wordt de kracht van moderne technologie slechts marginaal benut. Nieuwe ontwikkelingen als digitale platforms, internet of things, advanced analytics en blockchain gaan pas echt hun waarde leveren als bedrijven bereid zijn om op een andere manier naar hun supply chain te kijken. Dat betekent nadenken over de werkelijke toegevoegde waarde die we aan klantensegmenten willen leveren en over de partners in ons ecosysteem die dit mogelijk kunnen maken. Enkel zo kunnen we onze marktpositie consolideren, verder uitbouwen, en soms de markt zelf veranderen.  Doen we dat niet, dan is de kans groot dat onze marktpositie wordt ingenomen door een andere partij die dat wel doet. Voorbeelden uit de praktijk zijn legio. Denk erover na en begin bij het bedenken van de juiste business structuren waarin we technologie toepassen, niet bij de technologie zelf. Tijdens deze presentatie gaat professor dr. ir. Paul Grefen in op deze structuren en laat hij zien hoe wij ze in de praktijk kunnen toepassen.
lees meerterug
X