Lees Ook

Optimale planning voor multifunctionele wegvervoerders

Van order tot en met facturatie en rapportering

Optimale planning voor multifunctionele wegvervoerders
Wegvervoerders staan voortdurend onder druk, zowel qua service, flexibiliteit als tarifering. Go4Logistics wil hen daarin ondersteunen met een planningsmodule die niet enkel de ritten optimaliseert, maar ook een helder overzicht biedt in de kosten en baten van de geplande transporten.
Met de nieuwe planningsmodule Go4TMS biedt Go4Logistics wegvervoerondernemingen een duidelijk overzicht van de transportgegevens en een helder inzicht in budgetten en opbrengsten.
“De transportplanner kan de tool gebruiken om de meest rendabele transporten én chauffeurs in te plannen en krijgt onmiddellijk de marges te zien op de voorgestelde planning”, verduidelijkt managing partner Joeri Lyssens.

Go4TMS biedt een volledig beheer van het transport, gaande van de orderingave tot en met de facturatie en rapportering naar de klant. Bovendien is Go4TMS een cloud-oplossing, waardoor planners het overal kunnen raadplegen en gebruiken, zowel op pc als op een tablet.

​Groeiende volumes

Gezien de focus op wegvervoerbedrijven in en rond de haven, denken we onmiddellijk aan containertransporten, waarvan met name in de haven van Antwerpen de volumes aanzienlijk toenemen. Wil je daar als wegvervoerder op inspelen, dan voldoen Excel-sheets of planningsborden aan de muur met magneten of steekkaarten niet langer. Go4Logistics wil met zijn oplossing het transportbedrijf in staat stellen meer volumes te verwerken zonder dat het daarvoor extra administratief personeel hoeft aan te werven.
 
De oplossing biedt de flexibiliteit om de transporten van de verschillende containers vanaf het moment van aankomst in de haven tot en met het vertrek correct te plannen, wat zorgt voor een transparante opvolging van de containers en een betere controle van de groeiende volumes. 

​Intermodale functionaliteit

Het Deurganckdok op de Antwerpse Linkerscheldeoever krijgt heel wat containers te verwerken en het is daarbij van primordiaal belang dat die zo efficiënt mogelijk naar het achterland worden vervoerd. In sommige gevallen betekent dat via het spoor of de binnenvaart.
Maar ook de haven van Zeebrugge biedt voor een wegvervoerder heel wat opportuniteiten, aangezien de kusthaven hét bruggenhoofd vormt naar het VK met het trailervervoer. Ook die alternatieven zijn in het Go4TMS ingebed.
J. Lyssens: “Stel dat een onderneming containers of trailers via de ferry wil verschepen of voor bepaalde delen van het traject gebruik wil maken van de trein of het binnenschip, dan kan hij die tussenstappen vanuit de planningsmodule eenvoudig toevoegen. De betreffende boekingen kunnen zowel op papier als digitaal worden gegenereerd, de kosten opgevolgd en dat allemaal binnen één order.”

​Tankvervoer

Het vervoer van citernes is een vak apart, niet in het minst omdat die tankcontainers in een onberispelijke staat aan de klant moeten worden aangeboden. En er komt heel wat expertise bij kijken over de producten die erin worden vervoerd. In die niche kan een goede planningstool een wereld van verschil maken.
J. Lyssens: “Onze planningstool geeft de tankvervoerder een efficiënt middel om verschillende tanktransporten optimaal te plannen, met inbegrip van de dichtstbijzijnde cleaning stations en eventueel compatibele producten die na elkaar voor dezelfde klant kunnen worden vervoerd. Ook de retourladingen worden op een duidelijke wijze in kaart gebracht zodat de tankvervoerder optimale ritten kan plannen.”

​Inspelen op nieuwe eisen

Klanten zijn niet langer tevreden met de wetenschap dat hun transport wordt geregeld. Zij willen te allen tijde weten waar hun goederen zich bevinden en eisen van hun transporteur een volledige transparantie. Ook daarin voorziet het Go4TMS.

Bovendien hebben zij ook andere softwaresystemen en willen zij dat zo veel mogelijk integreren met de planningstool van de leveranciers zodat dubbele ingaves kunnen worden vermeden.
 
“Wij zorgen ervoor dat we steeds up-to-date zijn en via onze cloud-omgeving de nieuwste technologieën aanbieden. Daarnaast hebben wij ook veel ervaring in het opzetten van integraties met andere systemen zodat manuele interventies zo veel mogelijk weggewerkt worden”, aldus Joeri Lyssens.

​De toekomst

Softwaresystemen zijn niet langer eilandjes, maar vormen onderdeel van één big data geheel. Digitalisering zet zich in alle markten door en de ene toepassing na de andere volgen elkaar op. Go4Logistics wil zijn klanten het neusje van de zalm bieden: “Als verdeler van Microsoft-producten kunnen we steeds gebruikmaken van de recentste innovaties. Maar naast die technologische hoogstandjes houden we ook de andere evoluties op de markt nauwlettend in het oog. Denk hierbij aan apps voor chauffeurs en sectorspecifieke innovaties zoals de digitale vrachtbrief. Dergelijke zaken proberen we altijd samen met onze klant te bekijken en indien daar interesse voor is, integreren we dat in zijn oplossing”, besluit Joeri Lyssens.
 
X