Lees Ook

Transportsystemen zorgen voor magazijnoptimalisatie bij FLOS

Transportsystemen zorgen voor magazijnoptimalisatie bij FLOS
Bij FLOS in Eindhoven kan u terecht voor alle mogelijke componenten voor technische doeleinden. Dat gaat van assen en buizen tot veren en draadbuigdelen. Al die materialen, dat vraagt om een slimme magazijnoptimalisatie. En het antwoord op die vraag? Daarvoor zorgden wij!
FLOS beschikt over een palletmagazijn met legbordstellingen en paternosterkasten. Ze hadden uiteraard al een intern transportsysteem, maar dat was dringend aan vervanging toe.

Magazijnoptimalisatie

Ze maakten van de gelegenheid gebruik om het systeem niet alleen te vervangen, maar ook te herinrichten en uit te breiden.

Wij zorgden voor een compleet transportsysteem: van het verzamelen van de onderdelen in het magazijn tot het effectieve inpakken van de bestelling. We vervingen de oude rollenbanen door nieuwe, die uitgerust zijn met extra rollenbanen aan de zijkant.

Ook heeft FLOS nu een aantal nieuwe karren waarmee ze orders uit de voorraadkasten kunnen picken. Die karren hebben een kleine rollenband, waardoor ze perfect aansluiten op de grote rollenbanen. Superhandig om de inhoud van de karren verder te transporteren!

Van orderpicking tot verzending

Wanneer u bij FLOS een bestelling plaatst, wordt alles eerst in het magazijn verzameld. Alle onderdelen van u bestelling worden dan op een pallet en/of in een kunststoffen bak gelegd.

Die pallet wordt op zijn beurt vooruitgeduwd op een handbediende rollenbaan. Draaiplateaus verdelen de pallets over drie verschillende lijnen. Zo komen de bestellingen terecht bij verschillende operatoren die de bestelling controleren en verpakken. Dat gebeurt op de door ons ontworpen en gemonteerde inpaktafels. Uw bestelling is nu klaar om te vertrekken!

Het resultaat van deze magazijnoptimalisatie? Het verzamelen van componenten voor een bestelling gebeurt efficiënter, terwijl ook alle ruimte in het magazijn optimaal benut wordt.

Hulp nodig bij uw magazijnoptimalisatie?

Ook nood aan transportsystemen op maat voor uw onderneming? Neem contact met ons op. Wij staan in voor het totaalpakket: van ontwerp tot installatie.

Volg ons op Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste Easy Systems nieuwtjes.
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: Easy Systems Benelux 
Lees Ook
X