Lees Ook

Stockoptimalisatie en just in time assembleren bij Tente

Stockoptimalisatie en just in time assembleren bij Tente
Vroeger had Tente Kruishoutem een grote stock met afgewerkte producten. Vandaag gebruiken ze die vrijgekomen vierkante meters om hun onderdelen te stockeren. Wat hen toelaat om hun bestellingen just in time af te werken. Wij hielpen hen om aan stockoptimalisatie te doen. En de switch te maken van klassiek produceren naar lean manufacturing.
Tente is een internationale wereldgroep met filialen in België en Nederland. Hun business: wielen. Het type wielen voor meubels, kruiwagens, hoogwerkers, handpallettrucks… Alles, eigenlijk.

Die wielen assembleren ze in hun vestiging in Kruishoutem. Maar hun manier van werken was aan herziening toe. Net omdat het aantal type wielen dat ze aanbieden steeds groter wordt, was het niet langer zinvol om een stock aan te leggen van afgewerkte producten. Just in time assembleren, was voor hen de logische stap voorwaarts. Stockoptimalisatie was daarvoor een must.

Ons antwoord: een totaaloplossing met conveyors en werktafels.

Van magazijn…

We gidsen u even door de nieuwe flow. Er komt een bestelling binnen met zoveel wielen voor die bepaalde toepassing. Vervolgens laden de magazijnmedewerkers de nodige componenten in een bak en plaatsen die op de band.

… naar de werkstations…

Die brengt de onderdelen naar de werkpost van de assembleerder. Vroeger gebeurde dat met vorkheftrucks, nu is dat volledig geautomatiseerd.

In de productiehal worden de wielen dan geassembleerd op de werktafels. De onderdelen die over zijn, stuurt de assembleerder via een onderliggende baan terug naar het magazijn.

De afgewerkte wielen weegt hij ter controle. Zo gebeurt er meteen een check of de afgewerkte bestelling klopt. Aan zijn assemblagestation ziet hij op een scherm: zoveel wielen van dat type zou moeten neerkomen op dat eindgewicht.

… naar de verpakkingszone

Alles in orde? Dan gaat de doos richting verpakkingsstation en dan naar een bufferzone. Van daaruit gaat ze richting de juiste vrachtwagen voor de uiteindelijke verzending.

Het resultaat? Stockoptimalisatie en minder heftruckverkeer. En een nieuwe interne flow die Tente toelaat om just in time te produceren.

Stockoptimalisatie ook bij u aan de orde?

Staat uw bedrijf voor dezelfde uitdagingen? Dan zorgen wij voor de meest efficiënte oplossing.
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: Easy Systems Benelux 
Lees Ook
X