Lees Ook

Uw EDI efficiënt upgraden

De concepten, uitdagingen en voordelen - gebaseerd op het EDI-klantenonderzoek van 2019

Uw EDI efficiënt upgraden

1 – Introductie: De evolutie van EDI

Elektronische gegevensuitwisseling is ondertussen uitgegroeid tot de norm, zowel op zakelijk als technologisch vlak. Het is moeilijk in te beelden hoe een bloeiend bedrijf tegenwoordig zonder EDI-oplossing kan werken, zeker nu we allemaal zo met elkaar verbonden zijn. Een bedrijf runnen in de 21e eeuw betekent ook de technologische vooruitgang op de voet volgen en vervolgens manieren vinden om de nieuwste IT-oplossingen nuttig toe te passen.
 
De huidige digitale revolutie heeft de ontwikkeling van moderne technologieën grondig veranderd. Daardoor is de rol van EDI en de impact ervan op de supply chain zodanig geëvolueerd dat eventuele kennis over en ervaring met EDI-technologie de beslissende factor kan zijn voor het slagen van een bedrijf.
 
Bedenk maar eens hoeveel data uw bedrijf op een dag, maand of zelfs een jaar verwerkt. Aangezien bedrijfsefficiëntie primordiaal is in het huidige klimaat, is het geen verrassing dat veel bedrijven beroep doen op een of meerdere EDI-providers. Er valt eenvoudigweg geen tijd te verliezen.
 
Maar er is nog een lange weg te gaan. En dat is exact wat het woord ‘evolutie’ betekent - er is altijd ruimte voor verbetering. 
 
Uit onderzoek van Vanson Bourne uitgevoerd in 2019 blijkt dat 52% van de grote ondernemingen (met meer dan 1.000 werknemers) verwachten dat hun bedrijfsmodellen matig tot sterk veranderd zullen zijn tegen 2020. Het onderzoek geeft ook aan dat 74% van die bedrijven reeds een digitale transformatiestrategie hebben uitgewerkt of daar momenteel mee bezig zijn. 
 
Hoe kunnen we dat verklaren? Bedrijfsstrategieën zijn bedoeld om ondernemingen te helpen om zich aan te passen aan nieuwe scenario's en situaties. En het landschap van gegevensuitwisselingsoplossingen heeft een dusdanige metamorfose ondergaan dat de strategie van vijf of tien jaar geleden niet meer geschikt is.
 
Dit verklaart in grote lijnen waarom bedrijven van tijd tot tijd voor een andere EDI-technologieprovider kiezen – ze voelen eenvoudigweg de behoefte om te verbeteren. Er zijn uiteraard ook andere redenen, die mogelijk meer van toepassing zijn op uw situatie. 
 
Deze white paper is ontstaan uit onze nieuwsgierigheid naar deze redenen en naar het idee achter het moderne EDI. Ontdek in dit document de voornaamste uitdagingen die grote bedrijven ervaren bij het werken met een EDI-provider, de functies die zij in de toekomst willen zien verschijnen en de volgende stap voor EDI-oplossingen.
 Onderwerp: Supply Chain Management   Bedrijven: Comarch AG Belgian Branch 
Lees Ook
X