Lees Ook

Aansturing hypermoderne DC van CASA met Locus WMS

Aansturing hypermoderne DC van CASA met Locus WMS
CASA is een internationale interieurwinkelketen, met vestigingen in acht verschillende landen, ongeveer vijfhonderd winkels en filialen als franchisenemers. In het voorjaar van 2017 verhuisde het bedrijf naar het nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum (DC) in het Vlaamse Olen. Vanuit dit centrale DC bevoorraadt CASA alle Europese winkels, onder andere in België, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje. De aansturing van het DC gebeurt met Centric's geavanceerde warehousemanagementsysteem Locus WMS. Bart Dauwen, operationsmanager bij CASA, is tevreden over de samenwerking met Centric.

Bart Dauwen, Operations Manager, CASA
“Wij werken in onze warehouses al sinds 2004 met Locus WMS. Toen we de bouw van het nieuwe distributiecentrum planden, wisten we dus dat we het ook daar wilden inzetten. Niet alleen omdat het prettig is om ook op deze locatie met hetzelfde systeem te werken, maar vooral ook omdat Locus WMS ons als sturend systeem veel toegevoegde waarde biedt. Ook integreert Locus WMS uitstekend met de mechanisatie in het nieuwe warehouse.

Voortouw nemen 
De implementatie van die mechanisatie is bovendien een mooi voorbeeld van hoe wij succesvol samenwerken met Centric. Het project was een samenspel van CASA, Centric en de leverancier van de mechanisatie. Omdat deze derde partij voor ons nieuw was, vroegen we Centric het voortouw te nemen. We hoopten dat Centric met haar kennis van onze organisatie en processen een goede sparringpartner zou zijn, zowel voor ons als voor de andere partner. Centric maakte die wens meer dan waar en bewees dat zij niet alleen doet wat wij vragen, maar dat ze ook proactief kijkt naar onze actuele en toekomstige behoeften.

E-commerce
In 2018 ligt de focus op het uitbreiden van onze e-commerceactiviteiten. Bij de inrichting van het nieuwe distributiecentrum hebben we die ambities al meegenomen. Locus WMS biedt namelijk veel functionaliteit voor e-commerce en zal in die uitbreiding dus een centrale rol spelen. We zijn op dit moment volop in gesprek met Centric over hoe we dat concreet vorm gaan geven. Met het vermogen om zich goed in te leven in onze organisatie, verwacht ik dat Centric in 2018 opnieuw een ideale sparringpartner zal zijn.”
 Onderwerp: WMS   Bedrijven: Centric Belgium nv 
Lees Ook
X