Lees Ook

Meer dan 30 jaar ervaring met papierloos orderverzamelen middels Pick- en Put to Light

Meer dan 30 jaar ervaring met papierloos orderverzamelen middels Pick- en Put to Light
Met meer dan dertig jaar ervaring is Pcdata wereldwijd een van de grootste en meest innovatieve leveranciers van papierloze orderverzamel systemen. We ontwikkelen en produceren flexibele en eenvoudig te implementeren orderpick oplossingen. Technieken die bewezen effectief zijn in het realiseren van kostenreductie en kwaliteitsverbetering van uw orderverzamel processen.

Onze voortdurende focus op innovatie en productontwikkeling heeft geleid tot alweer onze zesde generatie display gestuurde orderverzamel oplossingen. Solide systemen die in meer dan 35 landen worden gebruikt door gerenommeerde merken in onder andere de retail, foodservice en e-commerce.

Naast software en hardware, biedt Pcdata totaaloplossingen om de logistieke automatisering van orderprocessen van begin tot eind in goede banen te leiden. Ook kunt u er desgewenst voor kiezen onze Pick to Light hardware direct te koppelen aan uw eigen software.
Daarbij zijn wij, mede dankzij onze specialistische expertise en efficiënte totaaloplossingen, de perfecte partner voor logistieke dienstverleners. Kortom, wij zorgen er graag voor dat u op het juiste moment, op de juiste plek over het juiste product beschikt!

Leverancier van totaal oplossingen

Pcdata levert geïntegreerde oplossingen voor uw hele magazijn. We ontzorgen u niet alleen met het automatiseren van uw orderpicking  , maar desgewenst ook met de inrichting van uw complete magazijn inclusief stellingen, transportbanden en andere automatiseringssystemen.

Als u met één aanspreekpunt voor het gehele project wilt werken met één verantwoordelijke partij, dan is Pcdata uw leverancier van geïntegreerde oplossingen.

Pcdata: uw betrouwbare partner

 • Wereldwijd meer dan 1.000 systemen geïmplementeerd
 • Geautomatiseerde oplossingen voor retail, foodservice, assemblage en e-commerce
 • Papierloos orderverzamelen
 • Eigen ontwikkelde Pick- en Put by light software én hardware
 • Geïntegreerde totaaloplossingen
 • 24/7 wereldwijde service en support

WAT IS PICK BY LIGHT?

Maximale productiviteit, meer rendement

Pcdata weet hoe complex de operatie in een hedendaags magazijn kan zijn. Wij ontzorgen u dan ook met een orderverzamelsysteem dat het maximale uit uw operatie haalt. Pcdata ontwikkelt en produceert verschillende flexibele technieken die - afhankelijk van uw assortiment en het orderpatroon - de beste prestaties leveren. Onze Pick by light oplossingen zijn bewezen effectief in uiteenlopende  industrieën , van food en cosmetica tot kleding en elektronica.

Pick by light is een volledig papierloze orderverzamelmethode, waarbij het proces door middel van displays wordt gestuurd. Iedere productlocatie wordt uitgerust met een display voorzien van een goed zichtbare LED drukknop, een numeriek display en een aantal toetsen voor instelbare functies. De displays staan middels PCD-controllers direct in verbinding met het softwaresysteem. Het systeem stuurt voor iedere order de displays aan op de locaties waar de bestelde artikelen liggen. De displays op die locaties lichtten op en het aantal te verzamelen artikelen wordt weergegeven. Medewerkers zien dus in één oogopslag de juiste product locaties en de benodigde aantallen. Zodra de orderverzamelaar het juiste aantal artikelen heeft gepakt, bevestigt deze de actie met een druk op de LED drukknop waardoor het display dooft. Verschillende locaties worden na elkaar afgewerkt, meerdere orders kunnen na elkaar, of gelijktijdig verzameld worden.

Pick by Light oplossingen leiden tot een hogere productiviteit en minder fouten, met significant lagere kosten tot gevolg. Het systeem is eenvoudig te bedienen, waardoor uitgebreide trainingen niet nodig zijn; medewerkers zijn in een paar minuten getraind en dus razendsnel productief.

De hardware is bovendien eenvoudig, flexibel en snel op vrijwel alle types rekken en stellingen te bevestigen. Hierdoor blijven de installatiekosten beperkt en is het mogelijk de displays eenvoudig te verplaatsen bij een veranderend assortiment of orderpatroon.

Onze oplossingen
 
De innovatieve Pick by Light technieken van Pcdata bieden voor elke klant een oplossing op maat.
 
Pick to Light:
 • Pick & Pass
 • Zone picking
 • Parallel picking 
Mobiele oplossingen:
 • PickCart 
Put to Light:
 • Pick to Zero
 • Putwall
 • Sort to Light 
Pcdata kan u al deze oplossingen bieden en natuurlijk alle combinaties hiervan.
Volledig afgestemd op behoeftes en processen
 

PICK BY LIGHT OPLOSSINGEN

Pick to Light

Pick and pass:
Een order gaat van zone naar zone; oplichtende displays attenderen de orderverzamelaar op artikelen en aantallen die gepickt moeten worden.  Een order bezoekt hierbij in principe alle zones, ook als er geen behoefte is.

Zone picking: Voor magazijnen met veel artikelen; de order doet alleen die zones aan waar artikelen gepickt moeten worden. Displays geven weer welke artikelen gepickt moeten worden. Transport is hierbij veelal mechanisch maar kan ook handmatig gedaan worden.

Parallel picking: Voor magazijnen met een relatief klein assortiment: orders worden in verschillende, identieke zones gepickt en afhandeling vindt binnen de zone plaats met hulp van displays.
 
Mobiele oplossing

PickCart
is Pcdata’s flexibele oplossing voor multi-orderpicking. In magazijnen met kleine orders en vaak een groot aantal SKU’s  zorgt PickCart voor een drastische verlaging van de benodigde order verzameltijd en een stijging van de productiviteit. Het systeem is ontworpen om tijdens één rondgang meerdere orders te verzamelen, waarbij artikelen direct worden verdeeld over uw orders.
 
Put to Light

Pick to Zero
is een orderverzamelmethode waarbij producten met hulp van display worden verdeeld over klant- of orderlocaties. De oplichtende displays duiden in dit geval de klantlocatie aan en producten worden in de op het display aangegeven aantallen verdeeld over de orderlocaties. Put to Light kent dezelfde voordelen als onze Pick to Light oplossingen.

Putwall Producten uit verschillende opslaggebieden worden via een Putwall eenvoudig samengevoegd. Deze toepassing is uitermate geschikt voor e-commerce operaties met orders die uit meer dan één orderregel bestaan

Sort to light is uitermate geschikt voor het efficiënt sorteren van producten naar productlocaties. Deze techniek wordt vaak toegepast bij inbound en consolidatieprocessen. De displays verwijzen de medewerker razendsnel naar de juiste locatie, waar direct aangegeven wordt hoeveel artikelen moeten worden uit gesorteerd.
 
 
Modulaire Software
 
Pcdata werkt voortdurend aan de doorontwikkeling van innovatieve Pick- en Put to Light technieken.
Wij bieden standaard, flexibele, eenvoudig te implementeren en betaalbare logistieke oplossingen voor orderpicking en systeem integratie. Onze zesde generatie software en hardware wordt in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. De combinatie hiervan met de hoge kwaliteitstandaard maakt Pcdata wereldwijd tot een betrouwbare partner op het gebied van logistieke automatisering.
Onze software is opgebouwd uit verschillende modules, waarmee u uw eigen procesoplossing configureert, volledig afgestemd op uw eigen omgeving, assortiment en orderpatronen, volledig aan te passen op uw specifieke wensen.
Na implementatie zijn onze technologieën en oplossingen  snel, flexibel en  eenvoudig aan te passen of uit te breiden.

Technische specificaties:
- Modulaire opbouw waarbij standaard bouwstenen in combinatie met klant specifieke wensen worden gecombineerd
- Flexibele interfacing met alle WMS en ERP systemen
- Zorgenloze intergratie van banen, sorters, weegschalen, printers etc.
- Webbased user interface
- Eenvoudige export van alle beschikbare data
- Weinig tot geen onderhoud
- Lage eisen aan IT infrastructuur

PICK TO LIGHT HARDWARE (OEM)

Pcdata’s unieke hardware wordt niet alleen gebruikt voor onze eigen Pick- en Put to Light oplossingen. U kunt deze ook integreren in uw, bestaande systemen en koppelen aan uw software.

Op basis van onze jarenlange ervaring en expertise hebben wij  hardware ontwikkeld die eenvoudig, snel en flexibel te bevestigen is op rekken en mobiele karren.

De displays zijn eenvoudig te verplaatsen middels in en uit klikken zonder de bekabeling te hoeven aanpassen.

Onze hardware kan met vrijwel ieder systeem met een netwerkverbinding communiceren.

HARDWARE COMPONENTEN

De displaysystemen van Pcdata hebben zich bewezen als extreem efficiënte methodes om papierloze pick- of sorteerinstructies te geven. De belangrijkste OEM-hardware:

DIS6 is een compact, helder meerkleurig display dat niet alleen alle benodigde informatie weergeeft, maar ook de mogelijkheid biedt aanpassingen te maken of acties terug te koppelen.
B6 is een klein, meerkleurig locatiedisplay met hoge zichtbaarheid, dat alle noodzakelijke informatie toont om orders af te handelen.
DISM2K is een flexibel, aanpasbaar meerkleurig LED-display met een hoge resolutie, dat zowel grafische als alfanumerieke tekens kan weergeven.
 
 
Vraag naar onze productsheets voor meer detail informatie
X