Lees Ook

Toekomstbestendige warehousing met AutoStore van Element Logic

Toekomstbestendige warehousing met AutoStore van Element Logic
Met de op maat gemaakte AutoStore-oplossingen pakt het toonaangevende intralogistieke bedrijf Element Logic enkele van de belangrijkste problemen aan waarmee de logistieke en productie-industrie in Europa te maken heeft: beschikbaarheid van arbeidskrachten, picking-efficiëntie en gebrek aan beschikbare magazijnruimte om in toekomstige bedrijfsgroei te kunnen voorzien. Door AutoStore van Element Logic te implementeren, kunnen bedrijven vanuit bestaande gebouwen blijven opereren, hun bestaande personeelsbestand behouden en hun algehele zakelijke efficiëntie verhogen, wat resulteert in meer groei en winstgevendheid.
 
AutoStore® is een unieke en innovatieve oplossing voor het automatisch opslaan en orderpicken van kleingoed, ontwikkeld door Jacob Hatteland Computer AS uit Noorwegen. Het systeem is ontstaan uit het idee van optimaal volumegebruik, dynamiek, energie-efficiëntie, schaalbaarheid, materiaalgebruik en integratie van pickstations in vergelijking met conventionele geautomatiseerde magazijnen of shuttle-sytemen voor opslag van kleingoed.
Het compacte ontwerp van dit systeem, zonder gangpaden en legbordstellingen, verkleint de oppervlakte met 75% in vergelijking met conventionele systemen. De AutoStore-bins worden boven elkaar op de vloer gestapeld, met de mogelijkheid om meerdere SKU's in één bin op te slaan. Snelle robots bewegen op een railsysteem (grid) dat boven de binstapels is gemonteerd. Ze halen continu bins op, herschikken ze en leveren ze bij de direct aangesloten poorten aan voor inslag van goederen en orderpicking. AutoStore is een modulair systeem waarbij het aantal robots en werkstations de doorvoercapaciteit bepaalt. Het kan worden geïnstalleerd als een stand-alone oplossing of geïntegreerd in een algemeen logistiek concept.
 

Voor elk bedrijf, qua industrie en formaat

Element Logic, 's werelds eerste AutoStore-distributeur, biedt AutoStore® aan samen met het op maat gemaakte Element-magazijnbeheersysteem EWCS®. In de afgelopen 35 jaar heeft het bedrijf, met hoofdkantoor in Noorwegen, talloze bedrijven geholpen succesvoller en meer concurrerend te worden door magazijnautomatisering.
„Geen enkel ander geautomatiseerd Goods-To-Person systeem voor kleingoed biedt een vergelijkbaar investeringsrendement in combinatie met minimale benodigde ruimte. De beschikbaarheid van magazijnpersoneel is vandaag de dag al moeilijk. Deze trend zet zich de komende jaren dramatisch voort door demografische trends. Optimaal ruimtegebruik en gericht gebruik van automatisering zijn de huidige en toekomstige uitdagingen voor onze klanten met betrekking tot hun logistieke processen. We bieden op maat gemaakte oplossingen die zijn aangepast aan de behoeften van onze klanten. Deze oplossingen zijn gebaseerd op jarenlange ervaring in het meest optimale gebruik van de AutoStore en de integratie ervan in door de klant bewezen algemene logistieke concepten“, zegt Rob Pauls, Managing Director bij Element Logic BeNeLux.
 

De vele voordelen van AutoStore

Ruimte-efficiëntie
AutoStore bereikt ultieme ruimtebesparing met de beste opslagdichtheidsverhouding van alle geautomatiseerde opslagsystemen. Omdat het grid kan worden aangepast aan bijna elke geometrische vorm en afmeting, kan het systeem zeer eenvoudig worden geïnstalleerd in bestaande gebouwen, maar ook in nieuwe gebouwen.
 
Modulair ontwerp
Het modulaire ontwerp van AutoStore maakt het ook uiterst eenvoudig om het systeem uit te breiden met extra bins, meer pickpoorten, extra robots of snellere technologie - zonder de dagelijkse activiteiten te onderbreken.
 
Verhoogde picksnelheid
In de loop van de tijd leert het systeem automatisch welke producten een hogere rotatie-snelheid hebben en slaat deze in de bovenste lagen op, en dus dichter bij de robots, om snellere picktijden te garanderen. AutoStore biedt 2 tot 3 keer hogere picksnelheden in vergelijking met manuele picking oplossingen en stelt bedrijven in staat om de bestellingen van hun klanten sneller, betrouwbaarder en kosteneffectiever te verwerken.
 
Verhoogde picking-nauwkeurigheid
Er worden alleen goederen gepresenteerd die gepickt moeten worden. Dit vermindert de mentale belasting van het personeel en verbetert de picking-nauwkeurigheid.
 
Verhoogde beveiliging
Voorraad is alleen toegankelijk als een bin is afgeleverd bij een pickstation. Naast continue voorraadcontrole maakt AutoStore maximale betrouwbaarheid en controle over magazijnprocessen mogelijk.
 
Betrouwbaarheid en systeembeschikbaarheid
Met een beschikbaarheidspercentage van 98,5% is AutoStore het meest efficiënte opslagsysteem ter wereld, zonder enig “single-point-of-failure”.
 
Verminderde ecologische voetafdruk
Het lage energieverbruik van het AutoStore-systeem ondersteunt de bedrijfsdoelstellingen van vandaag de dag op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid. Robots hebben geen omgevingsfactoren nodig om te werken - ze kunnen zonder licht werken in absolute duisternis en zelfs bij lage temperaturen. De herwinbare energie, door de AutoStore-robots zelf opgewekt, wordt teruggegeven aan de oplaadbare accu’s. In vergelijking met andere kleingoed opslagsystemen bedraagt de energiebehoefte van een AutoStore-systeem maar 10%.
 
Verbeterde ergonomie voor de operator
De goederen worden naar de operator gebracht, waardoor de handmatige bediening bij trolley-gebaseerde systemen overbodig wordt.
Dit verbetert de werkomgeving aanzienlijk, waardoor het veiliger en ergonomischer wordt.

Een op maat gemaakt systeem

Als een uiterst veelzijdig en betrouwbaar systeem, voldoet de meermaals bekroonde AutoStore® Red Line aan de snelheids- en efficiëntievereisten van de meeste klanten. Met hun energiezuinige motoren en een energie-terugwinningssysteem zijn de R5-robots permanent in gebruik en werken ze met snelheden tot 300 bins/poort/uur. Als de batterij bijna leeg is of als er geen taken zijn, gaan de robots naar hun laadstations aan de rand van het grid.
De AutoStore® Black Line dient voor extreem hoge doorvoervereisten in een kleine ruimte en biedt innovatieve extra prestaties met extra functies zoals de uitwisselbare batterij. De B1-robots hebben geen stationair accu-pakket meer nodig. Dankzij de gepatenteerde BattPack-technologie kan de robot op elk moment een andere, volledig opgeladen batterij ophalen bij de BattPack-stations rond het grid. Black Line-robots maken prestaties mogelijk tot 600 bins/poort/uur en de capaciteit van de bins neemt toe met meer dan 33%.
De combinatie van beide lijnen maakt een optimaal systeemontwerp mogelijk.
 

Boozt.com en Element Logic tillen e-commerce naar een hoger niveau

Tijdige verwerking van bestellingen is een concurrentievoordeel bij e-commerce. Met AutoStore van Element Logic wist de snel groeiende online retailer Boozt.com met een online bestelling een nieuw record te vestigen. Vanaf ontvangst van de bestelling tot het moment dat het gereed was voor verzending had het bedrijf slechts 49 seconden nodig.
 
In 2016 besloot Boozt.com AutoStore en EWCS® te implementeren in haar centrale magazijn in Ängelholm, Zweden vanwege de overtuigende voordelen van het systeem. Belangrijke beslissingscriteria voor het snelgroeiende bedrijf waren het feit dat AutoStore eenvoudig kan worden uitgebreid tijdens dagelijkse werkzaamheden, en de gemakkelijke integratie van eigen ERP- of WMS-software in combinatie met EWCS®.
 
De meer dan drie miljoen items in het hoofdmagazijn van Boozt.com - waaronder kleding, schoenen, accessoires en cosmetica - worden momenteel opgeslagen in 450.000 AutoStore-bins. 470 Red en Black Line robots werken continu om de 400.000 bestelde producten per maand te verwerken.

Inkomende goederen worden verwerkt op 5 werkstations met elk maximaal 4 poorten per werkstation. Retouren worden weer opgeslagen bij 6 werkstations. Er zijn 22 carrouselpoorten beschikbaar voor orderpicking. De integratie van EWCS® met Boozt's eigen ERP heeft bewezen een versterkende factor te zijn voor de online modedistributeur en verbetert de workflow, klanttevredenheid en levertijd. Het hierboven beschreven AutoStore-systeem op Boozt.com is 's werelds grootste. Met de aanstaande vierde uitbreiding zal de capaciteit worden uitgebreid met nog eens 130.000 binlocaties, 50.000 bins en 30 robots. “We zijn erg blij dat we onze automatisering en verdere ontwikkeling met Element Logic en AutoStore kunnen voortzetten. Tijdens de verschillende uitbreidingsfases hadden we nog steeds 99,7% systeembeschikbaarheid - en 90% van de leveringen bereikte de klant binnen 1-2 dagen na bestelling”, zegt Lars Lindgaard, CSCO bij Boozt.com.
 
De samenwerking tussen Element Logic en de Zweedse online modegigant is een goed voorbeeld van hoe innovatieve magazijnlogistiek en e-commerce naar een heel nieuw niveau kunnen worden gebracht.

Over Element Logic

Element Logic is 's werelds eerste en meest ervaren AutoStore®-integrator en een toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen. Sinds 1985 ontwikkelt en implementeert de intralogistieke expert doordachte, zeer efficiënte oplossingen voor geautomatiseerde opslag van kleine onderdelen, robot-picking en materiaalstroomtechnologie. Het hart van deze oplossingen is het unieke geautomatiseerde opslag- en orderpicksysteem AutoStore, dat maximale energie- en ruimtebesparing biedt.
 
Het bedrijf, met haar hoofdkantoor in Noorwegen, heeft meerdere vestigingen, waaronder in Nederland (Elst), Duitsland, Polen, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zweden en Denemarken.
Ga voor meer informatie over AutoStore door Element Logic naar:
www.elementlogic.nl

 
Lees Ook
X