Lees Ook

Picnic schakelt TGW in voor sterke automatisering van distributiecentrum

Picnic schakelt TGW in voor sterke automatisering van distributiecentrum
De Nederlandse online supermarkt gaat het Flashpick-systeem van TGW gebruiken in drie temperatuurzones, in combinatie met een shuttlesysteem als hart van de oplossing. Daarmee is TGW een belangrijke partner in het volledig gerobotiseerde logistiek distributiecentrum van Picnic in Utrecht.

Sinds zijn oprichting in 2015 is het bedrijf razendsnel gegroeid in Nederland en Duitsland. Picnic opereert vanuit acht distributiecentra en levert boodschappen in meer dan 130 steden. Bestellingen gebeuren via een intuïtieve app. Wie voor 22u. een bestelling plaatst, krijgt zijn boodschappen de volgende dag thuisbezorgd met kleine elektrische bestelwagens.

Het nieuwe DC heeft een vloeroppervlak van meer dan 40.000m² en zet de modernste technologie in om meer dan 150.000 gezinnen wekelijks van hun inkopen te voorzien. Met het Flashpick-systeem van TGW legt Picnic het fundament om verder te groeien. Het hart van het automatiseringsontwerp is het shuttlesysteem dat in bijna 40 gangen meer dan 200.000 opslaglocaties kan traceren en beladen. Het systeem heeft ook een energie-efficiënt KingDrive-conveyorsysteem en een groot aantal ergonomische PickCenter One-werkstations.

Het grootste deel van de ontvangen goederen wordt in de shuttle opgeslagen. Klantenorders beginnen ofwel in het zonepickinggebied ofwel bij een van de PickCenter One-werkstations. Vervolgens worden de orders in de shuttle opgeslagen voor consolidatie. Om de ergonomie verder te verbeteren, ontwikkelen Picnic en TGW Robotics tevens een gerobotiseerd laadplatformsysteem voor de Picnic-leveringsframes.
 Onderwerp: Warehouse Equipment hoofdgroep   Bedrijven: TGW Benelux 
Lees Ook
X