Lees Ook

Digitalisering, het antwoord op stijgende klantverwachtingen

Digitalisering, het antwoord op stijgende klantverwachtingen
De wereld van handel- en productiebedrijven verandert snel. De verwachtingen van de markt zijn de laatste jaren, maanden en zelfs weken sterk geëvolueerd. Als ondernemer wordt u verplicht om zich steeds aan te passen. Digitalisering speelt hierin een cruciale rol. Het helpt u om de snel veranderende wereld rondom u aan te kunnen en ervan te profiteren. Nu en in de toekomst.

Stijgende klantverwachtingen

Het komt ongetwijfeld niet als een verrassing als we stellen dat de behoeften van klanten veranderen. En met veranderen bedoelen we vooral stijgen. De trend die al jaren geleden opmars maakte in de business-to-consumermarkt zien we nu ook steeds duidelijker in de business-to-businessmarkt.
 
Klanten willen kortere levertijden: vandaag bestellen, morgen in huis. Daarbij verwachten ze ook specifiekere levertijden. Bovendien stijgt de vraag naar zakelijke personalisering: klanten verwachten een persoonlijkere benadering. Tot slot verandert ook het soort orders. Klanten houden niet langer van magazijnen vol voorraad. Ze bestellen liever vaker een kleinere levering dan één grote levering. Ze bestellen meer in aantal maar de orders zelf worden kleiner. Hierdoor verandert de rol van groothandels.
 
En als ondernemer wilt u natuurlijk voldoen aan die behoeftes. Sterker nog, om bij te blijven, heeft u niet altijd de keuze. Tegelijkertijd streeft u naar zo efficiënt mogelijk werken met een minimale kans op fouten. Genoeg uitdagingen dus.

Digitalisering van de werkvloer

Om met die uitdagingen om te gaan en er slim op in te spelen, is het cruciaal om digitalisering te omarmen. Want digitalisering maakt die trends mogelijk en biedt het antwoord op veranderingen. Door uw werkvloer te digitaliseren, haalt u de complexiteit uit de verschillende processen. Werkzaamheden worden geautomatiseerd, waardoor u efficiënter werkt en de foutkans verlaagt.

Evenement speciaal voor kmo’s en accountants

Maar hoe gaat digitalisering precies in zijn werk? Hoe kunt u slim inspelen op die ontwikkeling? Tijdens Exact Live – The virtual edition bespreken we dit uitgebreid met experts en andere ondernemers. Van 29 september t/m 2 oktober organiseert bedrijfssoftwareleverancier Exact dit virtuele evenement speciaal voor kmo’s en accountants. Het gratis evenement biedt een uitgebreid inhoudelijk programma, verspreid over 4 dagen. En dat alles volledig online, waarbij bezoekers zelf kiezen welke sessies zij willen volgen.

Inzichten en praktijkervaringen

Zo is er op woensdag 30 september de sessie ‘E-commerce: gemakkelijker gezegd dan gedaan?’. Digitale-handelspecialist Polaris, digitaal agentschap Yappa en het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen nemen plaats aan de virtuele ronde tafel en gaan met elkaar in gesprek over de trends en mogelijkheden van e-commerce. Op donderdagochtend 1 oktober staat de sessie ‘Het digitale magazijn’ op het programma. Tijdens die sessie spreekt Exact met Bisblocks over wat digitaal nu precies is en of die eerste stap echt zo moeilijk is. Zij onderzoeken hoe dit er in de praktijk aan toe gaat. Verder wordt in de sessie ‘Productiebedrijven en digitalisering: waarop wachten ze?’ gesproken over digitalisering binnen productiebedrijven. Experts binnen Exact gaan in gesprek met sectorspecialist Agoria en geven inzicht in wat er op dit moment speelt in de markt.

Primeur

Daarnaast vieren we verschillende primeurs tijdens Exact Live. Zo lanceert Exact de nieuwe functie ‘Artikeltoeslagen’. Hiermee kunt u per product toeslagen vastleggen en verrekenen. Daarnaast kunt u ecotaksen correct verwerken, meedelen aan uw klanten en verwerken in de boekhouding. Dit geldt voor zowel Bebat, Recupel als Avuibel. En we lanceren Exact Bouw7 in België, een oplossing speciaal voor bouwbedrijven.

Kennis, innovatie en inspiratie

Met de laatste productinnovaties, verschillende sessies, trainingen en topsprekers als Stijn Swijns biedt Exact u een interessant en inspirerend programma via een dynamisch online platform. U komt er eenvoudig in contact met experts, partners en andere bezoekers van deze eerste virtuele editie. Zo ervaart u een echt evenement alsof u er zelf bij bent. Ontdek het programma en schrijf u gratis in voor Exact Live – The virtual edition.
 Onderwerp: Business Software   Bedrijven: Exact Belgium 
Lees Ook
X