Lees Ook

Verhuurbedrijf Rent-All

Optimalisatie logistieke processen met RFID

Verhuurbedrijf Rent-All

Quotes klant

“Wij kozen voor Aucxis omdat zij de enige partij waren die ons zowel de nodige hardware als de bijbehorende software en middleware konden leveren.”
Theo van Workum CEO Rent-All
 
“Bepaalde verhuurmaterialen zijn met het blote oog moeilijk van elkaar te onderscheiden, zoals trussen van 25 of 27 cm en diverse types motortakels. Dankzij RFID-scanning wordt verwarring uitgesloten.”

Bjorn Lentjes, Applicatiemanager Rent-All

De klant

Het Nederlandse Rent-All is een toonaangevend verhuurbedrijf van rigging, licht-, audio- en videoapparatuur. Vanuit hun 5 vestigingen in Nederland, België en Duitsland leveren ze aan theater- en televisiestudio’s, beurzen en festivals doorheen heel Europa.

De uitdaging

Met een materiaalvloot van +/- 260.000 verhuurartikelen was de manuele registratie van de in- en uitgaande bewegingen van de verhuurmaterialen een tijdrovend en foutgevoelig proces.

Daarom ging Rent-All op zoek naar een automatisch detectiesysteem dat hen informeert waar en in welke staat hun artikelen zich bevinden, en wat de omlooptijd per verhuuritem is. Bovendien moest de totaaloplossing een wisselwerking met de software van hun eigen ERP-pakket garanderen. 

De oplossing

Na een succesvolle proof of concept en pilootproject, engageerde Aucxis zich om het volledige proces van hun uitgaande en terugkerende verhuurmaterialen te stroomlijnen.
 
Mobiele RFID-gates aan de loading docks

Bij het laden en lossen van de orders gaan alle verhuurmaterialen, dus zowel de goederen voor klanten als de materialen die tussen de vestigingen pendelen, eerst door een RFID-gate. 

De RFID-gates met geïntegreerde readers en antennes registreren alle voorbijkomende tags en sturen de info vervolgens naar het ERP-systeem van Rent-All via de Aucxis middleware HERTZ.
 
Aucxis levert eveneens de nodige WMS-software. Deze bevat onder meer een validatie van de materialen bij uitlevering en retour, digitale ondersteuning van de order pickers en een real-time koppeling met het bestaande ERP-pakket van Rent-All.

Het resultaat

  • Tijdswinst door de automatische detectie en controle bij laden en lossen.
  • Geen naleveringen bij klanten meer nodig door verhoogde accuraatheid.
  • Een real-time overzicht van de levensloop van elk artikel: aantal verplaatsingen, looptijden, onderhoud en defecten.
  • Via de testgate kan Rent-All zelf de geschikte tag en de plaats ervan bepalen voor nieuwe items. 
 Onderwerp: Automatische Identificatie   Bedrijven: Aucxis CVBA 
Lees Ook
X