Lees Ook

Roba Metals: ATLAS Track&Trace oplossing

voor detectie en lokalisatie van pallets in magazijnen

Roba Metals: ATLAS Track&Trace oplossing

Quote klant

“De down-to-earth aanpak van Aucxis overtuigde ons om samen te werken. Vandaag zoeken we samen naar de beste oplossingen en boeken we mooie resultaten met onze RFID-toepassingen.”
Gert Machon, Productieverantwoordelijke Roba Metals

De klant

Het Nederlandse bedrijf Roba Metals levert staal, RVS, aluminium en andere non-ferro halffabricaten aan klanten over de hele wereld. De diverse Europese vestigingen tellen samen ruim 600 werknemers.

Het pilootproject

Aucxis mocht een RFID-pilootproject uitrollen in het Roba Metals service center en verkoopkantoor in Genk. Over een oppervlakte van 20.000m², onderverdeeld in 4 hallen, worden coils (=rollen) roestvast staal herwerkt tot platen op maat, waarna ze worden verpakt. De pallets vertrekken uit voorraad of op afroep naar de klant, die de inox platen op zijn beurt verwerkt tot een eindproduct, zoals bijvoorbeeld industriële keuken- en winkelinrichting, machineonderdelen en vaten.
 
Roba Metals Genk heeft gemiddeld 7.000 pallets op voorraad, waarvan er wekelijks meer dan 1.000 uitgeleverd worden. Er zijn 35 werknemers betrokken bij de productie en logistieke flow.

De uitdaging

Om de correcte pallets voor verzending naar een klant te lokaliseren en op te halen in de magazijnen werkte Roba Metals met een traditionele barcodescanner en een Excel-bestand. Aangezien er steeds meer opslagruimte bijgebouwd wordt, en de palletlocaties niet altijd geregistreerd werden, liepen de zoektijden fors op. Dit terwijl de leveringstijden steeds krapper worden: de klant verwacht zijn levering vaak reeds één dag na bestelling.
 
Roba Metals ging daarom op zoek naar een real time detectie- en lokalisatiesysteem dat aan hun WMS gekoppeld kon worden.

De oplossing

Aucxis stelde voor om de ATLAS Forklift Track&Trace oplossing te implementeren. Deze geeft een accuraat en up-to-date overzicht van de interne logistieke bewegingen door automatische locatie- en ladingcontrole. Er werd gekozen om met RFID UHF-technologie te werken omdat er dan in bulk gescand kan worden. Verder is er - in tegenstelling tot barcodes - geen line-of-sight vereist voor het uitlezen van de tags.
 
  • Taggen van palletten
  • Detectieapparatuur rolbruggen en heftrucks
  • Gegevensverwerking met Aucxis middleware HERTZ 
 

Het resultaat

Dankzij de ATLAS Forklift Track&Trace oplossing wordt elke stap van iedere pallet gemonitord doorheen de logistieke flow, van de stockage na productie tot het verladen op vrachtwagens voor transport.
 
  • Snelheid +50%: alle informatie wordt opgeroepen uit het WMS, er zijn dus geen zoekacties meer nodig;
  • Veel minder druk en frustratie bij de operatoren, magazijniers en transportplanners om de deadline van verlading te halen;
  • Verschillende FTE's kunnen ingezet worden voor andere taken;
  • Bij correct gebruik van het systeem neemt de accuraatheid van de pickings gevoelig toe doordat menselijke fouten uitgesloten worden.
 Onderwerp: Automatische Identificatie   Bedrijven: Aucxis CVBA 
Lees Ook
X