Lees Ook

Beijer Ref

De kracht van voorraad en snel leveren

Beijer Ref
Stellingen voor palletmagazijn en AutoStore met ruim 10.000 bakken.
Op elk moment, snel kunnen leveren is voor groothandel Beijer Ref de hoogste prioriteit. Sinds april 2019 bedienen ze installateurs door heel de Benelux daarom vanuit een innovatief logistiek centrum in Oirschot. Met de door Lalesse Logistic Solutions ontwikkelde totaaloplossing heeft de groothandel een flinke efficiencyslag kunnen maken.
 
Totaaloplossing bij één leverancier

Met verschillende merken is Beijer Ref in Nederland de specialistische groothandel op het gebied van koudetechniek. Van klimaattechniek, tot industriële koeltechniek en comfortkoeling. In 2016 geeft het Zweedse hoofdkantoor opdracht tot het centraliseren van de backoffice activiteiten van vier zusterbedrijven. Sinds 2018 vinden deze gecentraliseerd plaats in Oirschot. “In onze vorige panden groeiden we uit ons jasje”, vertelt Erwin van Dijk, director logistiek en operations bij Beijer Ref in Oirschot.
 
Al snel kwam Van Dijk in contact met de specialisten van Lalesse Logistic Solutions. Hij vertelt: “In eerste instantie heb ik voor de verschillende onderdelen in het magazijn bij meerdere leveranciers offertes opgevraagd. Bij de Reesink groep konden we met het totale vraagstuk terecht en dat gaf voor ons de doorslag.” Wat volgde was een voorstel met magazijninrichting en AutoStore van Lalesse, aangevuld met diverse trucks van Motrac Linde. Het magazijn is uitgerust met een AutoStore systeem, stellingen, flowracks en een pick-to-light systeem, Reesink transportbanen en Linde elektrische pallettrucks, reachtrucks, een orderverzameltruck en een vorkheftruck.
 
Soepele overgang door laagdrempelig systeem

In april 2019 werd het volledige systeem in gebruik genomen. “Door wat vertraging tijdens de implementatie van een nieuw ERP-systeem, hadden we een relatief lange testperiode. De medewerkers hebben daardoor goed kunnen wennen aan het systeem en de livegang ging gemakkelijk. Het is een laagdrempelig systeem en de efficiency werd door het personeel direct onderkend.” aldus Van Dijk. Inmiddels draait het magazijn elke dag tussen 07:00 en 18:00 uur. “Het systeem is zo eenvoudig dat zelfs tijdens de nachtelijke storingsdienst een koerier samen met de beveiliger zelf de geplaatste order bij het AutoStore pickingstation kan pakken.”
 
Met het nieuwe magazijn is Beijer Ref klaar voor de toekomst. “We zijn met het systeem niet alleen voorbereid op groei in volume, maar ook op de krapte op de arbeidsmarkt. Momenteel verwerken we hetzelfde aantal orders met één orderpicker in plaats van vier. Als de centralisatie volledig afgerond is werken we met twee derde van het oorspronkelijke aantal fte’s.” zegt van Dijk.
 
 Onderwerp: Warehouse Equipment   Bedrijven: Lalesse Logistic Solutions 
Lees Ook
X