Lees Ook

Ketensamenwerking

Hoe beginnen aan transportsamenwerking?

Ketensamenwerking
De logistieke sector kijkt steeds meer naar de impact die supply chains hebben op het milieu. Lege kilometers vermijden staat bij veel bedrijven dan ook hoog op de agenda. Er wordt steeds meer gekeken naar ketensamenwerkingen, waaronder op het vlak van transport. Maar er worden nog (te) weinig concrete stappen ondernomen. Want ja, hoe doe je dat eigenlijk? En waar moet je op letten?  
  • Bereidheid van beide partijen: de basis voor dit type samenwerking is de data van de goederenstromen. Beide partijen moeten bereid zijn bepaalde gegevens te delen met elkaar of met een neutrale facilitator. En moeten zich engageren om orders tijdig door te geven. De puzzel leggen vraagt soms wat tijd. 
  • Type wagen: erg belangrijk is om te weten welk type wagen er bepaalde ritten uitvoert. Hoe wordt deze wagen geladen? Wat is de laadcapaciteit? Is het een koel- of vriestransport?
  • Prijsafspraken met transporteurs: de transporteurs die gebruikt worden moeten uiteraard ook in het hele verhaal worden betrokken. Prijsafspraken bepalen in grote mate de haalbaarheid van het project.
  • Match van goederenstromen: welke routes kunnen er gecombineerd worden? Dat is de hamvraag. En daar kunnen wij bij helpen.Als marktleider in palletpooling hebben we een sterk netwerk kunnen opbouwen. In Europa bestaat ons netwerk uit 315.000 afleverpunten en onze database van declaraties van klanten telt 225.000 transportstromen en 13,5 miljoen verzendingen. We hebben dus een goed inzicht in allerlei goederenstromen.
Met een intelligente matchingtool vergelijken we verschillende lanes met elkaar en identificeren we de meest optimale rondritten tussen onze klanten en een CHEP-transport óf tussen twee klanten. Daardoor kunnen we precies aanduiden waar je mogelijk kan optimaliseren door samen te werken.
Dan kunnen de gesprekken tussen de verschillende partijen beginnen, bepaalde lanes gecombineerd worden en stappen ondernomen worden om de supply chain efficiënter en duurzamer te maken.

Heb je interesse om een samenwerking op te zetten of heb je vragen?
Contacteer Bram Lefever via Bram.lefever@chep.com of op het gratis nummer 0800 39 152.
 Onderwerp: Warehouse Equipment   Bedrijven: Chep Benelux 
Lees Ook
X