Lees Ook

Prosafco

Nieuw geautomatiseerd magazijn Prosafco ontworpen en gerealiseerd door Antwerps ingenieursbureau

Antwerpen, 28 februari 2020 – Van Looy Group, een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau, ontwerpt, engineert en realiseert het nieuwe geautomatiseerd magazijn voor Prosafco in Roeselare (B). 

Prosafco is een van de grootste spelers in de Belgische markt van persoonlijke beschermingsmiddelen, bedrijfs- en werkkledij in België. Het bedrijf telt vestigingen in Roeselare, Hamme, Beerse, Hasselt, Bree, Lier en Borsbeek en stelt ongeveer 100 mensen tewerk. 

De structuur van het bestaande centrale DC van Prosafco bood niet de mogelijkheid om de logistieke processen in verhouding tot de groei efficiënt in te richten (lange rij- en wandelafstanden en aanzienlijke inspanningen voor consolidatie van logistieke stromen o.w.v. verspreide picking zones). Daarom werd Van Looy Group gevraagd om een haalbaarheidsstudie uit te voeren en een optimaal logistiek concept uit te werken als een greenfield alternatief.

Build-to-suit geautomatiseerd magazijn

“Het nieuw geautomatiseerd magazijn is specifiek ontworpen voor Prosafco’s noden en multichannel karakter. Het zal de toekomstige operationele kosten onder controle houden en tegelijkertijd tegemoet komen aan de hogere klanteisen (uitleversnelheid en flexibiliteit).”, zegt Kris Van Rossem, managing director bij Van Looy Group. 

Het logistieke hart van het nieuwe magazijn bestaat uit een goods-to-person piece picking oplossing aangedreven door miniload kranen wat de wandel- en rijafstanden in het magazijn drastisch zal verkleinen. Bulkopslag gebeurt in smalle gangen pallet racks waardoor de opslagcapaciteit aanzienlijk vergroot wordt. 

Prosafco’s productieafdeling voor zeefdruk, borduur- en maatwerk wordt dynamisch verbonden met het magazijn d.m.v. een conveyor systeem. Het nieuwe magazijn van Prosafco biedt plaats voor 8.800 pallets en 36.400 bins.

Concept, engineering & realisatie

“De samenwerking tussen Prosafco en Van Looy Group startte medio 2018 met een haalbaarheidsstudie voor een geoptimaliseerd logistiek concept. Hierna volgde de gedetailleerde engineering van de logistieke systemen, gebouwtechnieken en de bouwkunde. De realisatie van Prosafco’s nieuwe magazijn start in 2020 en de ingebruikname is gepland in het 3e kwartaal van 2021.”, zegt Kris Van Rossem, managing director bij Van Looy Group.

Over Van Looy Group

Van Looy Group is een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau voor logistiek, speciale technieken en bouwkunde en heeft meer dan 40 jaar ervaring. Naast logistieke adviesdiensten, ontwerpt en realiseert Van Looy Group logistieke oplossingen zoals magazijnen, distributiecentra, hubs en logistieke platformen met doorgaans een hoge graad van automatisering. 

Bij Van Looy Group werken 40 ingenieurs, consultants en architecten. Het bedrijf is actief in Benelux en werkt voor klanten in diverse sectoren zoals o.a. voeding, farma, textiel, wholesale, parcel/mail en e-commerce. 

 
 Onderwerp: Logistics Real Estate   Bedrijven: Van Looy Group 
Lees Ook
X