Lees Ook

Evaluatie en bijsturing geautomatiseerde magazijnen

Evaluatie en bijsturing geautomatiseerde magazijnen
Logisol Pro heeft de laatste jaren vrij veel studieopdrachten gedaan om bestaande geautomatiseerde magazijn te evalueren op hun werking en verbetertrajecten voor te stellen, en dit in diverse omgevingen en diverse type automatisering. Enkele projecten hadden met miniloads te maken, enkele met shuttles en enkele met integratie van liftsystemen via conveyors. Sectoren waren voeding, after market spare parts, magazijnen die componenten stockeren en leveren aan de productielijn en pharma. 

Na enkele jaren gebruik lopen deze systemen dikwijls tegen een aantal opslag- en handling limieten aan. En ook de onderhoudskosten lopen dermate op dat er vragen over het gebruik ontstaan. Op basis van materiaalstroom, proces en uitvoerige data analyse op de bewegingen in het systeem werken wij dan verbeteringen uit. Dikwijls kan een beter lokaliseren artikelen in functie van vraagclassificatie al veel verbeteringen brengen. Of soms hebben bepaalde artikelen een orderprofiel dat toelaat andere technieken van opslag en handling toe te passen. In een aantal gevallen is uitbreiding van de capaciteit aan de orde geweest, ofwel door het vervangen van oudere kranen, ofwel door het magazijn uit te breiden met extra opslag- en handling capaciteit. In één geval was het toevoegen van een sequencer aan de installatie aan de orde en in enkele andere gevallen was na detailopmeting van het tijdsgebruik van alle bewegingen op de automatiseren een bijsturing van de timing op de software sturing nuttig. 

De oplossing is niet altijd zo direct te vinden. Dit vraagt uitvoerig studiewerk, rekenen en simuleren en vooral veel marktkennis en creativiteit bij het vinden van oplossingen, zowel op basis van de materiaalstroom- als werking input, als op basis van gedegen data analyses.
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: Logisol Pro 
Lees Ook
X