Lees Ook

Sivafrost gaat de hoogte in

Ondergrondse diepvriestunnel verbindt hoogbouwmagazijn en productie

Sivafrost gaat de hoogte in
Sivafrost is gespecialiseerd in de opslag, het invriezen en verpakken van voedingsproducten. Het familiebedrijf uit Dendermonde nam vorig jaar een nieuw hoogbouwvrieshuis met een capaciteit van 15.000 palletplaatsen in gebruik. Een ondergrondse tunnel met conveyors en palletliften vormde de niet-alledaagse oplossing om het nieuwe magazijn met de productieruimte te verbinden.
 
Sivafrost richt zicht tot retail-, productie- en foodserviceklanten, wat gepaard gaat met uiteenlopende goederenstromen. De voedingswaren die het bedrijf verwerkt, zijn afkomstig van wereldwijde productiebedrijven.
CEO Stijn Siongers: “Dat brengt een grote diversiteit aan pallets en dozen met zich mee. Meer dan de helft van onze goederen is afkomstig uit België en de buurlanden. Die zijn meestal geschikt om meteen in het automatische magazijn te lossen. Containers met goederen van wereldwijde afkomst vragen om een conventionele behandeling. We verwerken zowel grote octabins met aardappelen als kleinere dozen met bakkerijproducten.”
 
“Tussen receptie en verzending vinden dus uiteenlopende flows plaats. Een van onze grote troeven is dat we het hele scala beheersen. Op het vlak van opslag kiezen we bijvoorbeeld voor doorgedreven automatisering voor standaardvolumes, naast conventionele magazijnruimte voor referenties met minder voor de hand liggende formaten. Soms gaat het gewoon om opslag, maar de toegevoegde waarde bevindt zich in het invriezen, ontdooien, picken, labelen, enzovoort. De grootste activiteit is het verpakken. We beschikken over elf verpakkingslijnen, goed voor een volume van 25.000 ton per jaar.”
 
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: Logflow NV 
Lees Ook
X