Lees Ook

Het warehouse moderniseren met een minimum aan stress

Hoe kleine en middelgrote supply chain-organisaties hun warehouseactiviteiten in 2021 radicaal kunnen veranderen

Het warehouse moderniseren met een minimum aan stress
Het jaar 2020 heeft supply chain bedrijven geleerd dat ze wendbaar moeten zijn, willen ze in deze snel veranderende, on-demand wereld kunnen concurreren. Meer dan ooit is het belangrijk om producten sneller, nauwkeuriger en met minder medewerkers de deur uit te krijgen.
 
Maar terwijl 80% van de IT- en operationele besluitvormers in productie, logistiek, retail en distributie gelooft dat moderne technologie de sleutel is om te concurreren in de on-demand economie, zegt slechts 35% van hen een duidelijk beeld te hebben van waar ze moeten beginnen met het implementeren van die technologie.
 
Voor kleine en middelgrote supply chain bedrijven, waarvan sommige blijven vertrouwen op handmatige processen om hun magazijnactiviteiten te ondersteunen, is de uitdaging ongelooflijk intimiderend. Maar het goede nieuws is dat technologische vooruitgang het die bedrijven gemakkelijker heeft gemaakt om moderne warehousetechnologie in hun supply chain-activiteiten te introduceren. Innovatieve technologische oplossingen zijn nu eenvoudiger te implementeren, intuïtiever in het gebruik en leveren een snellere ROI (return on investment) op.
 
Wil je een solide ROI realiseren, dan moet je uiteraard in de eerste plaats die domeinen identificeren waar technologie je kan helpen om je activiteiten snel te stroomlijnen. Begin met te kijken naar de dagelijkse taken die je medewerkers uitvoeren. Hoewel dit misschien voor de hand lijkt te liggen, slagen bedrijven er vaak niet in hun dagelijkse activiteiten even vanop een afstand te bekijken en te bestuderen. Doen ze dat wel, dan ontdekken ze doorgaans al snel nieuwe manieren om workflows te stroomlijnen en de productiviteit te verhogen.

De productiviteit van de frontline medewerkers opdrijven

Stel dat je medewerkers dagelijks urenlang gebruik maken van standaard barcodescanners die slecht presteren en resulteren in kostbaar productiviteitsverlies. Door eenvoudigweg intelligentere scanners te introduceren die beschadigde, gescheurde of slecht afgedrukte barcodes nauwkeurig vanuit elke hoek kunnen lezen, worden meerdere scans overbodig, wat tijd en geld bespaart.
 
Of misschien hebben je medewerkers scanners nodig die robuuster zijn en die nauwkeurig barcodes kunnen scannen die zich dichtbij of veraf bevinden, of die in één beweging meerdere barcodes kunnen scannen. Dankzij dergelijke oplossingen kunnen heftruckchauffeurs bijvoorbeeld snel meerdere voorraadscans uitvoeren zonder uit het voertuig te stappen, wat elke dag uren aan verloren productiviteit bespaart.
 
Ook investeren in draagbare scanners die het scanproces versnellen, kan voor aanzienlijke besparingen op arbeid zorgen. Het installeren van mobiele thermische printers in de buurt van de inbound en de outbound activiteiten kan eveneens de efficiëntie verhogen, aangezien medewerkers niet meer heen en weer hoeven te lopen naar een centrale printer om verzendlabels op te halen. Bovendien zijn nieuwere thermische printermodellen veel eenvoudiger te bedienen en opnieuw te laden, waardoor tijd wordt bespaard op de training van medewerkers en op de bediening.

Teamproductiviteit en veiligheid verhogen


 Als je de individuele processen hebt bekeken, overweeg dan manieren om de activiteiten over teams heen te stroomlijnen. Mobiele apparaten die groepscommunicatie ondersteunen, bijvoorbeeld, kunnen voor een vlottere samenwerking tussen medewerkers zorgen. Bovendien helpen ze de veiligheid van de medewerkers te garanderen door een virtuele, dagelijkse ‘group huddle’ mogelijk te maken.
 
Mobiele apparaten die draagbare technologie bevatten, zoals smart glasses, en die met het warehouse management system (WMS) geïntegreerd zijn, zijn essentieel om activiteiten tussen teams te stroomlijnen. Zo kunnen medewerkers met een display die op hun hoofd bevestigd is, eenvoudig te volgen orderverzamelinstructies op ooghoogte bekijken, waardoor ze meerdere orders tegelijk kunnen picken. Managers kunnen dynamisch order fulfilment instructies toewijzen op basis van de locatie waarop de orderpicker zich op dat moment bevindt, de beschikbaarheid of zelfs de urgentie van een order.
 
Ook kleine upgrades die de werkzaamheden voor meerdere medewerkers verbeteren, kunnen met minimale investeringen een aanzienlijke productiviteitsverbetering opleveren. Robuuste tablets die op heftrucks of pickkarren zijn gemonteerd, bijvoorbeeld, kunnen zorgen voor een sneller en efficiënter transport van materieel.
 
Ook kan technologie medewerkers helpen beschermen tijdens de pandemie, door een waarschuwing te geven wanneer ze dichter dan anderhalve meter van elkaar komen of door te registreren wanneer medewerkers gedurende een bepaalde periode nauw contact met elkaar hebben. Die gegevens maken contact tracing gemakkelijk wanneer een medewerker positief test op COVID-19. Ze kunnen ook worden gebruikt om te drukke workflow-zones te identificeren, zodat warehouses maatregelen kunnen treffen om de kans op blootstelling te verkleinen. Zo kan een magazijnbeheerder het orderverzamelproces in drukke orderverzamelzones herstructureren om congestie te verminderen of beslissen materialen via conveyors of collaboratieve robots te laten vervoeren om contact tussen personen te verminderen.

Zichtbaarheid op de activa verbeteren

Nadat de productiviteit van de medewerkers en het algehele personeelsbestand is verbeterd, bestaat de volgende logische stap erin een grotere zichtbaarheid op de activa te creëren. Technologie zoals RFID (radiofrequentie-identificatie) registreert gelabelde voorraad via een RFID-lezer van zodra deze van de vrachtwagen wordt gehaald en door de deuren van de laadkade binnenkomt. RFID-lezers verspreid over het magazijn geven inzicht in wat er precies op voorraad is en waar het is opgeslagen.
 
Dat is met name belangrijk voor magazijnen die retailactiviteiten ondersteunen, aangezien Amerikaanse retailers alleen al jaarlijks bijna 145 miljard dollar verliezen als gevolg van stockbreuken, aldus IHL Group. Als je een beter zicht hebt op elk stuk van de voorraad, kan dat stockbreuken en de bijbehorende gederfde inkomsten aanzienlijk verminderen.
 
De realiteit is dat 77% van de respondenten het ermee eens is dat ze hun warehouse activiteiten moeten moderniseren, maar toegeeft dat ze traag zijn met het implementeren van nieuwe technologie. Maar als je in de huidige on-demand wereld traag bent om nieuwe technologie te implementeren, loop je het risico business te verliezen aan je meer wendbare concurrenten.
 
Gelukkig is het eenvoudiger om van start te gaan dan veel bedrijven denken. Ondernemingen kunnen hun warehouses beginnen moderniseren door gewoon eens grondig naar hun dagelijkse activiteiten te kijken om te bepalen waar efficiëntie kan worden behaald.
 
Bovendien hoeven bedrijven die analyse niet in hun eentje uit te voeren. Selecteer bij de keuze van een technologiepartner diegene die een grondige evaluatie van je activiteiten uitvoert voordat je tot aankoop overgaat.
 
Een goede operationele analyse brengt domeinen aan het licht waar technologie je kan helpen je activiteiten te stroomlijnen en geeft inzicht in hoe snel de investering in die technologie zich laat terugverdienen. Met die informatie kun je nieuwe technologie implementeren in het vertrouwen dat het een solide rendement voor je bedrijf zal opleveren.
 
Klik hier voor meer informatie over hoe technologie magazijnbeheerders kan helpen hun activiteiten te moderniseren en hun supply chain toekomstbestendig te maken.

Mark Wheeler, Director of Supply Chain Solutions, Zebra Technologies

 

Value Chain uw informatiekanaal

Seminars, Events & community bijeenkomsten

X