Lees Ook

Hoe kan je als werkgever je personeel op de juiste manier bedanken tijdens de pandemie?

Hoe kan je als werkgever je personeel op de juiste manier bedanken tijdens de pandemie?

Zo bedank je jouw werknemers tijdens de pandemie

Wil je als werkgever je personeel op de juiste manier bedanken tijdens de pandemie? Er zijn diverse manieren om je team te belonen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een cadeautje of het schrijven van een persoonlijke kaart. Wanneer je jouw waardering aan je medewerkers laat blijken, is de kans groot dat ze tevreden blijven en niet snel bij een andere werkgever aan de slag zullen gaan. Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij jouw personeel op de juiste manier kunt bedanken tijdens de pandemie. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw personeel je waardering kunt laten blijken voor hun harde werken tijdens deze periode.

Schrijf een persoonlijk kaartje

Tegenwoordig verloopt alle communicatie digitaal. Zo ook in het bedrijfsleven. Een handgeschreven briefje ontvangen is daarom erg bijzonder. Je laat zo zien dat je tijd en aandacht hebt besteed aan het schrijven van iets persoonlijks voor je personeel. Hierdoor zullen je medewerkers zich zeker gewaardeerd voelen.

Besteed ook aandacht aan een face-to-face bedankje

Wanneer je je medewerkers hebt bedankt via een persoonlijk kaartje, is het ook zeker aan te raden om nog je waardering persoonlijk te laten blijken. Je laat hiermee zien dat je echt de tijd neemt voor jouw medewerkers. Je kunt dit gewoon even bij het koffieapparaat doen.

Geef een medewerker in het openbaar een schouderklopje

Wat je ook kunt doen wanneer een specifieke medewerker succes heeft, is om dit succes te benoemen in een nieuwsbrief die je naar het team stuurt. Wanneer de aandacht publiekelijk naar het team uitgaat of naar een persoon, zullen medewerkers zich gewaardeerd voelen en net even dat stapje extra willen zetten.

Geef je personeel een cadeautje

Wat zeker een goed idee is, is om je personeel van een cadeautje te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een overheerlijke chocoladereep, een sporttas met het logo van je organisatie, een cadeaubon of een dinerbon. Je personeel zal dit gebaar zeker weten te waarderen.

Maak er een feestje van op kantoor

Wat je ook kunt doen om jouw team in het zonnetje te zetten, is door hier onder werktijd aandacht aan te besteden. Hoe je dit precies doet? Organiseer een gezamenlijke lunch voor het hele team en zorg voor lekkere hapjes en drankjes of pak de teamvergadering eens op een feestelijke manier aan door het personeel op dat moment van een presentje te voorzien.

Beloon in de vorm van extra vrije tijd

Wat extra vrije tijd kan jouw personeel altijd wel waarderen. Hierbij moet je niet direct denken aan vrije dagen, want misschien is het wel zo druk dat dit echt niet mogelijk is. Wat je wel kunt doen, is je medewerkers eens een uur later laten beginnen of hen eens een middag vrij geven. Wanneer je je medewerkers op deze manier erkenning geeft, zal dit bijdragen aan een betere werk-privébalans. En dat is iets waar je als werkgever zelf ook van zal profiteren.

Verhoog het salaris van je medewerkers

Er zijn verschillende manieren om je waardering te laten blijken aan je werknemers, maar als je werknemers structureel meer doen dan dat er staat in hun taakomschrijving, dan zou hier zeker een financiële beloning tegenover mogen staan. Bedenk daarom of je het salaris van je medewerkers wilt verhogen. Van toegewijd personeel profiteer jouw organisatie immers enorm.

Weet jij al hoe je jouw waardering aan jouw medewerkers wilt laten blijken tijdens de pandemie? Bekijk nog eens onze tips en ga voor een passende manier die past bij jouw organisatie en budget.

https://www.igopromo.be/
 Onderwerp: Human Resource Management 
Lees Ook
X