Lees Ook

Samenvoeging van IT bij DELTA Fiber Nederland

Datamigratie door Type 2 Solutions

Samenvoeging van IT bij DELTA Fiber Nederland
DELTA Fiber Nederland maakt snel internet via glasvezel beschikbaar voor steeds meer mensen en bedrijven. Om deze groei te realiseren investeert DELTA in IT en worden bestaande en nieuwe systemen samengevoegd.
John Wittekamp, Chief Technology Officer, verantwoordelijk voor alle technische activiteiten op netwerk en IT-gebied en voor de uitbouw van het glasvezelnetwerk vertelt waarom DELTA Fiber Nederland investeert in nieuwe IT:
 
“De ene reden is dat we heel hard willen groeien en de tweede reden is dat dit bedrijf is ontstaan uit twee bedrijven die samen een bedrijf zijn geworden, Caiway uit het Westland en DELTA uit Zeeland. De reden voor ons om de IT te combineren en te brengen tot een IT is dat we beide merken van DELTA Fiber Nederland willen kunnen inzetten in onze glasvezel uitrol door heel Nederland heen.”

Samenvoeging van IT

“De samenvoeging van de IT is een van de moeilijkste dingen die je kan doen op IT-gebied. Migraties met bestaande klanten, bestaande data overbrengen en alle processen moeten doordraaien én de winkel moet openblijven, dat is iets wat heel ingewikkeld is om te doen.”

Datamigratie

Type 2 Solutions verzorgt voor DELTA Fiber Nederland de datamigratie naar de nieuwe IT-systemen met een team van dataspecialisten, het data migratie platform en de datakwaliteit monitor.

Gezamenlijke aanpak

“We hebben een heel groot programma in opgetuigd waarin alle aspecten aan bod kwamen, over alles wat nieuw ontwikkeld moest worden en alles wat we aan bestaande IT overnamen. We hebben ook heel veel aandacht besteed aan het uitvoeren van de migratie zelf om te zorgen dat het daadwerkelijk overzetten van de data en het door kunnen draaien van de klant processen perfect zou verlopen.”

Samenwerking met Type 2 Solutions

Delta Fiber Nederland besloot om samen te gaan werken met Type 2 Solutions.
“Type 2 Solutions heeft ons geholpen om de datamigratie zeer professioneel en met hele specifieke aandacht vorm te geven. Met name als het gaat om het overzetten van de data van de oude systemen naar de nieuwe systemen waarvoor het echt cruciaal is dat dat foutloos verloopt. Eigenlijk is dat je hele hebben en houden van de onderneming.”

Beste datakwaliteit

“De rol van Type 2 Solutions is gefocust op de kwaliteit van het overzetten van de data en is daarmee een belangrijk onderdeel van het team om te zorgen dat je als geheel de juiste keuzes maken om die data goed over te krijgen. Met name het uitvoeren van nog een test run was wel typisch iets wat heel erg gestimuleerd werd door Type 2 om zeker te zijn dat je ook komt tot de beste kwaliteit die je maar kan leveren.”

Datakwaliteit Monitor

T2S zette de Datakwaliteit Monitor in om gedurende het project de data te monitoren en te optimaliseren.

“Op het moment dat je data niet goed is, dan kan het gewoon zijn dat je diensten uitvallen en dat mag niet gebeuren. Dus vooraf stel je echt alles in het werk om zeker te zijn dat de kwaliteit van de overzetting goed is.”

Specialisten op dit gebied

“Type 2 Solutions is een bedrijf met specialisten op dit gebied die heel duidelijk staan voor hun zaak die ook de doelstelling die gelden rond de datamigratie met hand en tand verdedigen en daarmee je als organisatie ook helpen om die strakheid aan te houden die je nodig hebt om zo’n operatie goed te laten verlopen.”

Uitvoering gewoon perfect

“Dat gold natuurlijk ook voor het hele team. Maar in die uitvoering is dat gewoon perfect verlopen.”

Video
Website
X