Lees Ook

Case snelgroeiend voedingsbedrijf met plaats problemen

Case snelgroeiend voedingsbedrijf met plaats problemen
Logisol Pro werd gevraagd een oplossing uit te werken voor een snelgroeiende onderneming, actief in de voedingssector. De onderneming had in een vorige fase reeds beslist om de afgewerkte producten van de verpakkingslijn grotendeels over te voeren naar een logistieke dienstverlener om op de site ruimte te maken, maar nu moest nog 20% van de bestaande magazijncapaciteit opgegeven worden om een nieuwe uitbreiding van de productie mogelijk te maken.

Logischerwijze werd er aan gedacht om grondstoffen en verpakkingsmaterialen rechtstreeks te laten lossen bij diezelfde dienstverlener en deze dan te laten aanvoeren naar productie. Echter, het voedingsbedrijf werkt 24/24 en 7/7 terwijl de dienstverlener maar in twee ploegen werkt gedurende 5 van de 7 dagen, zodat een buffer van 3 dagen materiaal voor productie nodig werd geacht. Bovendien bleken de systemen opgezet tussen dienstverlener en zijn klant niet geschikt om op productie order te picken.

Nu de aanvoer naar productie is deels silo’s (niet deel van het probleem), volle pallets, volle zakken, maar ook afweging uit aangebroken zakken, iets wat zeker niet aan de dienstverlener kan toegewezen worden gezien de omstandigheden waarin zulks moet gebeuren (weeg- en afzuig systemen).

Uiteindelijk werden via doorgedreven data analyse en modellering een aantal scenario’s uitgewerkt. Het beste/goedkoopste scenario bleek er in te bestaan alle verpakkingsmaterialen op de site te houden (lossen en opslaan), maar de grondstoffen bij de dienstverlener te laten lossen. Deze levert volgens noodzaak van elk materiaal volle pallets aan die in de resterende magazijnruimte worden opslaan. Door interne verschuivingen en het meer condenseren van de opslag bleek hiervoor voldoende ruimte te kunnen worden gemaakt om van elk materiaal minstens een palletplaats over te houden, en van sommige materialen meer in functie van verbruik voor telkens de volgende drie productie dagen. Bovendien werd ook een oplossing gevonden om de open zakken na afweging is een gecontroleerde omgeving op te slaan, en snel te hergebruiken voor volgende afwegingen. En bovendien kwamen nog een aantal quick-win oplossingen uit de bus, deels om voorraad te reduceren, deels om de productiviteit te verbeteren maar ook om de noodzakelijke bewegingen van toestellen op de site veiliger te laten verlopen.
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: Logisol Pro 
Lees Ook
X