Lees Ook

Dachser Food Logistics start in België met focus op exportzendingen

Dachser Food Logistics start in België met focus op exportzendingen
Sinds begin april 2022 wordt Dachser Food Logistics in België door een eigen landenorganisatie vertegenwoordigd. Binnen Europa levert het bedrijf voornamelijk vlees- en worstproducten, zuivelproducten, wijn en gedistilleerde dranken, bakkerijproducten en zoetwaren, convenience-producten, delicatessen en voedingsstoffen aan handelsondernemingen, cateringbedrijven, grootverbruikers en verwerkende bedrijven in de levensmiddelenindustrie.
Het zwaartepunt van de nieuwe vestiging – gelegen in Doornik – zijn transportoplossingen naar Duitsland en de rest van Midden-Europa, inclusief Italië. Daarbij kunnen via dagtransporten leveringstijden binnen 24 uur worden gerealiseerd aan ontvangers in Duitsland. Dankzij de directe aansluiting op het European Food Network is bovendien een efficiënte levering met vaste transittijden in heel Europa mogelijk. De 23 netwerkleden bedienen in totaal 34 Europese landen.
 
De nieuwe vestiging, die 90 kilometer ten zuidwesten van Brussel ligt, maakt deel uit van de grensoverschrijdende regio Lille-Kortrijk-Doornik van waaruit Dachser Food Logistics het gehele westelijke deel van België kan bedienen. De operationele samenwerkingspartner is de TDL-groep, waarmee Dachser al nauw samenwerkt in de distributiesector. Het bedrijf is een belangrijke aanbieder van geconditioneerde logistiek in de Benelux en beschikt over een uitgebreid netwerk met drie cross-dock-faciliteiten in België. Oost-België zal verder worden bediend door de Dachser-vestiging in Alsdorf, in het drielandenpunt van Duitsland, België en Nederland.
Foto: Dachser Food Logistics
X