Lees Ook

Snelle orderverwerking

Geautomatiseerde picking van batches bij Replacedirect

Snelle orderverwerking
Het Nederlandse bedrijf Replacedirect is een grote speler op de after-sales markt voor elektronische apparatuur. Om in de pas te blijven met een voortdurend groeiende klantenbasis, paste Kardex een logistieke oplossing aan om picken en replenishen tegelijk te kunnen doen. Dit zorgt ervoor dat Replacedirect snel en betrouwbaar orders verwerkt en reparaties uitvoert.

​Hogere prestaties, betere nauwkeurigheid en kleinere voetafdruk

De missie van Replacedirect is het leven van elektronische apparaten te verlengen door een breed scala aan spare parts aan te bieden. De online verkoop is goed voor 98% van hun activiteiten met ongeveer 100 werknemers die 23 landen bedienen. Ze waren uit hun jasje gegroeid en stonden voor de uitdaging om meerdere orders af te rond met strakke leveringseisen. Ze wilden hogere prestaties en een betere nauwkeurigheid met een kleinere voetafdruk.

Replacedirect moest binnenkomende goederen, uitgaande goederen en reparaties integreren in één proces terwijl ze tegelijkertijd de nieuwe logistieke processen aan moesten passen aan de indeling van het bestaande gebouw.

​2.000 orders per dag

Het team koos voor vier Kardex Shuttles gevolgd door drie Horizontal Carousels met een closed-loop transportbandsysteem. Samen huisvesten ze 100.000 artikelen van verschillende afmetingen (de horizontale carrousels bieden 950m2 opslagruimte in een 170m2 ruimte en de Kardex Shuttles bieden 530m2 op 40m2 ruimte).

Schermen geven binnenkomende en uitgaande activiteiten in verschillende kleuren weer. Voorraden die klaar zijn voor opslag worden elektronisch geregistreerd in verpakkingsstations, en vervolgens door transportbanden automatisch naar de pickingstations geleid.

Uitgaande orders of reparaties gaan automatisch via transportbanden naar verzending of reparatie. De pick- en put-to-light-systemen gecombineerd met het picken van batches maken het mogelijk om nauwkeurig te picken en tegelijkertijd te bevoorraden voor detailhandel, groothandel en reparatie.

Replacedirect levert nu 2.000 orders/ dag.
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: Kardex 
Lees Ook
X