Lees Ook

E-commerce groei beheren

ROI behaald in 2 jaar

E-commerce groei beheren
Med24 is een Deens e-commerce bedrijf dat zich richt op gezondheids-, beauty- en welzijnsproducten. Met een groei van meer dan 400% in de afgelopen drie jaar en met meer dan 10.000 producten op voorraad, werd hun magazijn te klein voor het efficiënt opslaan, picken en verpakken van producten. Het bedrijf vroeg Kardex Remstar om hulp en installeerde negen Kardex Megamat 350.

​Lage prijzen, snelle levering en grote keuze aan producten

Med24's magazijn van 1.200 m2, waar 25 mensen werken, behandelt ongeveer 4.500 orderregels per. Met het aantal artikelen dat jaarlijks met 15% groeide konden de activiteiten van Med24 de groei van het bedrijf niet meer bijbenen.

Om hun doel te bereiken en klanten een uitstekende winkelervaring te bieden door lage prijzen, snelle levering en de grootste keuze aan producten in de Scandinavische landen, moesten zij hun vloeroppervlak optimaliseren, hun productiviteit verhogen en hun levertijden verkorten.

​Schaalbaarheid als uitgangspunt

Med24 besloot om zes Kardex Megamat 350 te installeren. Drie maanden later werden er nog eens drie units geïnstalleerd waardoor Med24 in staat was om de vloerruimte te optimaliseren door 90% van hun producten (9.000 artikelen) op te slaan op een pickinggebied van 200 m2.

Gecombineerd met de Warehouse Management Software Kardex Power Pick System en het Kardex Color Pick System, vergrootten ze hun efficiëntie door het gelijktijdig picken van tot 50 orders, het verminderen van de pickitijd met 60% (van 100-120 naar 250-300 regels per uur) en het verminderen van de trainingstijd van het personeel van 2-3 maanden naar 2-3 uur.

“Dit soort schaalbaarheid is essentieel voor ons. Het geeft ons veel flexibiliteit omdat we weten dat we machines eenvoudig kunnen toevoegen terwijl we blijven groeien. Kardex Megamat 350 bewees de perfecte opslagoplossing voor ons te zijn. Een uitstekend gebruik van de ruimte en een hoge efficiëntie heeft ons bedrijf concurrerender gemaakt”.
Nils K. Traeholt, eigenaar en directeur van Med24

Hierdoor heeft Med24:
  • Minder personeel nodig: van 7-9 naar 3-4
  • Een kleiner picking gebied: 1.000 m2 naar 200 m2
  • De picktijd verkort met 60%
Bekijk hier de video over de study case
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: Kardex 
Lees Ook
X